Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Strömsund

Insändare
Insändare: SD: Ska hela Backe läggas ner?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sverigedemokraterna i Strömsund oroas över att allt fler verksamheter läggs ner eller avvecklas.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Vi Sverigedemokrater har länge flaggat för att en centralisering fortgår runt om i landet.

Strömsunds kommun är inget undantag, kommunen vill avfolka glesbygden i vår kommun och gör allt man kan för att tvinga människor riva upp sin tillvaro där man kanske bott i stora delar av sitt liv.

Backe är en av Strömsunds kommuns tätorter och den går man hårt åt från alla håll från kommunen sida, det är nedstängningar av det mesta. Senast matbespisningen i Backe som kostade en del arbetstillfällen och nu så kommer nästa dråpslag, rivning av hyreslägenheter.

Annons

Annons

Vi kan förstå Stefan Jönsson att man måste förändra hyresbeståndet då en del tomma lägenheter finns på orten men när han säger att man inte kan sälja till privata aktörer för att det utsätter det kommunala bostadsbolaget för konkurrens då har han väl ändå gått för långt. Menar Jönsson att konkurrens inte är bra? Vill han att kommunen ska vara den enda aktören på hyresmarknaden och på så sätt själva kan råda över nivån på hyrorna i Backe?

Vi Sverigedemokrater i Strömsund ställer oss starkt tveksamma till den typen av åtgärder från kommunens sida och anser att en försäljning är det bästa för bygden och vi förutsätter att fastigheten läggs ut till försäljning.

Sverigedemokraterna Strömsund

Steve Svensson, Veronica Berglund

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy