Annons

Annons

Annons

Annons

Hammerdal

Läsartext
Grattis: Naime, 93 år, firades med livsresor och hurrarop!

Gunnel Elisabet Jonsson, Sven Olov Olofsson och Naime Nilsson på äldreboendet i Åshamra, Hammerdal, kan nu andas ut och börja leva som vanligt igen, när besöksförbudet upphävs från 1 oktober.

Detta är en läsartext.

Med omtanke och hurrarop firades Naime på 93-årsdagen. Från vänster Sven Olov Olofsson, Gunnel Björk, Nina Ottosson, Marlene Andersson, födelsedagsbarnet Naime Nilsson och Gunnel Jonsson. Foto: Sture Björk

Annons

Några dagar tidigare, på Naimes 93-årsdag, gratulerade Gunnel och Sven Olov med värme, omtänksamhet och hurrarop.

Sen började det verkligt intressanta, när Gunnel berättade om sin resa genom livet med språkstudier vid Uppsala universitet, som slutade med att Gunnel blev skohandlarbiträde i pappa Jonas skoaffär i Zetterbergs-husets källare i Hammerdal. Mamman Olga Henriette fanns också med på ett hörn i den intressanta livsresan.

Annons

Annons

Gunnels kärlek har hela livet varit japanen Shohackiro Hishiki som kom till Uppsala under andra världskriget som överste. Shohackiro stannade i Sverige och läste juridik vid universitet och blev jur. doktor. Gunnel fick varje år besök av sin kärlek på distans.

Så var det dags för Sven Olofs berättelse om pappa Anders Olofsson som var smeden med mjölkkorna i Berget. Gertrud Frestadius hette Sven Olofs mamma som var en mycket god människa i alla avseenden. Sven Olov började som postkörare, som sedan titulerades för lantbrevbärare med dagliga turer till Gåxsjö över Raftsjöhöjden. När Sven Olov efter postsorteringen i Hammerdal påbörjade dagsturen hade han runt 10 000 kronor i den stora portmonnän, som minskade efter utbetalningar längs vägen. Det fanns inte den minsta rädsla till rån när Sven Olov rattade sin Volvo PV genom Hammerdalsbygden.

Det märks att Sven Olov sträcker på sig och blir stolt när han berättar om sina tre flickor. En i Hammerdal, en på kommunalkontoret i Strömsund och en på SCA:s kontor i USA.

Naime blev verkligen uppvaktad genom att få höra om livsresorna och som avslutning bjöd Gunnel Björk på rullrån och chokladtryfflar under överinseende av den trevliga personalen Nina Ottosson och Madelen Andersson.

Sture Björk

Annons

Annons

Till toppen av sidan