Annons

Annons

Annons

Annons

Hammerdal

Läsartext
Föreningsliv: SPF Utrikes Hammerdal och PRO Hammerdal

Detta är en läsartext.

PRO Hammerdal och SPF Utrikes Hammerdal har spelat boule tillsammans. Från vänster till höger, främre raden: Inger Jönsson, Karin Jäverdal, ordförande för Röda Korset, Kupan i Hammerdal, Sten Olsson, Hillevi Jonsson, Tony Hagelqvist, Stefan Kallin, Bo Hemmingsson, Karin Strömstedt, reportern Anneli Johansson från P4 Jämtland och Stig Wahlberg, PRO Hammerdals sekreterare. Bakre raden: Torsten Eriksson, PRO Hammerdals kassör, Sven Vigren i mörka solglasögon, PRO Hammerdals ordförande, Betuel Kristofersson (bakom Bo Hemmingsson). Foto: Karin Haxner

Annons

Sedan några veckor spelar vi boule tillsammans. Det gör att vi blir flera på PRO:s utomhusbanor. Roligt! Antalet spelare sjönk nämligen på grund av coronapandemin, men nu är vi hyfsat många.

I måndags, den 21/9, fick vi dessutom besök av Anneli Johansson från P4 Jämtland. Hon intervjuade många av oss spelare vad vi tycker om att en bankomat ska placeras i Hammerdal.

Annons

Bankomaten får dessutom en insättningsfunktion och detta underlättar framför allt för mindre föreningar som ofta får betalt med kontanter. Kupan i Hammerdal får också betalt i kontanter, så även för dem innebär detta en lättnad.

Annons

En del av de intervjuade var tämligen likgiltiga för bankomaten eftersom de enbart använder kortbetalning. Men det fanns åtskilliga som var tacksamma. Man ska inte behöva bli piskad att använda kort till allting! Tyskland, till exempel, använder kontanter i betydligt större utsträckning än Sverige, och detta är ett stort land med en stor ekonomi. Och varför trycks nya sedlar och mynt i samhället om vi inte använder kontanter?

Karin Haxner

Annons

Annons

Till toppen av sidan