Annons

Annons

Annons

Karolin Johansson

ledare socialdemokratiskNorra Talks - samtal om framtiden

Karolin Johansson
NORRA TALKS: Har alla rätt till bredband?

Ledarredaktionens samtalsserie Norra Talks är tillbaka 7 oktober klockan 19.00. Då sänder vi direkt från Storhogna Högfjällshotell och ställer frågan: Har alla rätt till bredband?

Text

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende socialdemokratisk.

LT:s ledarskribenter Lovisa Arvidsson och Liss Jonasson leder sändningen.

Bild: Henrik Flygare

Annons

Se sändningen här: Norra Talks live från Storhogna

Vid årets slut ska 95 procent av Sveriges hushåll ha tillgång till snabbt bredband. Men Jämtland och Härjedalen ligger långt efter och Regeringens mål riskerar att inte klaras.

Annons

Bredband är en välfärdsfråga och för kommuner med mycket landsbygd ses digitaliseringen som en framtidslösning. Men långa avstånd och en liten befolkning försvårar utbyggnaden, som styrs av en privat marknad.

Är tillgången till bredband lösningen på landsbygdens problem och har alla verkligen rätt till bredband? Vem ansvarar egentligen för bredbandsutbyggnaden och vilket ansvar har till exempel IP Only och andra bolag som tagit sig an fiberutbyggnad på landsbygden?

Annons

Länstidningens ledarredaktion åker till en del av länet som fortfarande kämpar för fibern: Bergs kommun. Med spännande gäster leds samtalet av LT:s ledarskribent Liss Jonasson och LT:s politiska redaktör Lovisa Arvidsson.

När: 7 oktober 2020

Tid: 19:00-20:00

Plats: Storhogna Högfjällshotell & Spa eller här på www.ltz.se

Gäster: Peter Adolfsson, regional bredbandskoordinator på Region Jämtland Härjedalen, Jacob Bolin, chef för kommunikation och public affairs på IP Only, Britt-Inger Rörborn, Svenstaviks bibliotek samt Jens Stenman, Länstidningens reporter i Berg.

Inbäddat innehåll

På grund av rådande situation och för att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer tar vi in max 15 personer i publiken. Vare sig du är på plats eller tittar digitalt hoppas vi att du vill delta i samtalet med frågor och reflektioner.

Annons

Annons

Läs också: Nyanserna tar form i det öppna samtalet - därför har vi startat "Norra Talks"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan