Annons

Annons

Annons

Avtalskonflikten på Östersunds sjukhus

Oförändrat läge efter Vårdförbundets första sittning med regionledningen: ”Vi måste träffas snart igen innan fler slutar”

Under torsdagsmorgonen återupptogs förhandlingarna mellan Vårdförbundet och regionledningen om sänkt veckoarbetstid för sjuksköterskorna på Östersunds sjukhus. Mötet ledde inte till något konkret, förutom att parterna ska träffas igen, men när är inte bestämt.
– Det går inte att vänta för länge. Drar det ut på tiden så kommer regionen att tappa ännu fler sjuksköterskor, säger Roger Bergebo, ordförande Vårdförbundet Jämtland Härjedalen.

Text

Förhandlingarna mellan regionledningen och Vårdförbundet ledde inte till något konkret, förutom att parterna ska träffas igen, men när är inte bestämt. "Det går inte att vänta för länge. Drar det ut på tiden så kommer regionen att tappa ännu fler sjuksköterskor", säger Roger Bergebo, ordförande Vårdförbundet Jämtland Härjedalen.

Bild: Malin Moberg

Annons

Under torsdagen möttes representanter från Vårdförbundet och parterna igen för att återuppta förhandlingarna om veckoarbetstiderna för sjuksköterskorna på Östersunds sjukhus. Från arbetsgivarsidan var HR-direktören Krister Eriksson och hälso- och sjukvårdsdirektören Maria Söderkvist och från Vårdförbundet närvarade Roger Bergebo och Kerstin Lilja från Vårdförbundet Jämtland där Vårdförbundet hade kallat kring MBL 16.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan