Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Avtalskonflikten på Östersunds sjukhus

Insändare
Insändarsvar: SD gör inte Regionen bättre

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

LT 10 september.

Annons

I Länstidningen skriver Sverigedemokraterna en insändare med rubriken ”Vårdpersonal, hör av er!” om sitt arbete för förbättrad arbetsmiljö och arbetsvillkor för vårdpersonalen i region Jämtland Härjedalen. Detta efter senaste tidens allt mer desperata rop på hjälp från sjukhuset där en stor del av personalstyrkan väljer att säga upp sig för att de helt enkelt inte orkar mer.

Annons

Åh, nej så var det ju visst inte. För SD kan inte i sin insändare presentera en enda förbättringsåtgärd. Istället tycks de hålla frågan gisslan, i utbyte mot att vårdpersonal ska boka en träff med dem: ”Vi Sverigedemokrater är vågmästare […] så vill vårdpersonalen påverka situationen på sin arbetsplats så är ett första steg till det att kontakta oss för en träff”.

Annons

Det Sverigedemokraterna genom Ronny Karlsson säger är helt enkelt ”vi skulle kunna göra något, men det tänker vi inte göra om inte ni gör något för oss. Pilutta er!”. Man kan säga mycket om det, men kanske nöja sig med att konstatera att en regionpolitiker som uttrycker sig så varken framstår som särskilt seriös eller som att hen tar sjukvårdspersonalens oro på något större allvar.

Det brukar ibland sägas att SD är ett populistiskt parti. Det brukar också rätt ofta påstås att SD inte har någon egentlig politik, särskilt inte på lokalnivå. Det är svårt att argumentera emot de två påståendena när man har läst Ronny Karlssons insändare. Sjukvårdspersonalen på Östersunds sjukhus förtjänar bättre än att få läsa att deras arbetsvillkor hålls gisslan av ett populistiskt parti med rötterna i den nazistiska rörelsen.

Anny Berglin

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy