Annons

Annons

Annons

Norra Talks - samtal om framtiden

TV: Norra Talks Pride – hur är livet som hbtqi-person i Jämtland och Härjedalen?

Vilka möjligheter och utmaningar finns det i länet för hbtqi-personer? Ligger det någon sanning i påståendet att det är svårare att komma ut som gay på vischan? Och hur fungerar transvården i länet? Det är några av frågorna i Norra Talks Pride lett av ledarredaktionens Lovisa Arvidsson.

Text: 

Östersund Pride 2020 med temat "Välkommen hem, välkommen ut" hålls mestadels digitalt på grund av rådande pandemi. Som ett avslut på Pride Östersunds reportageserie där man får träffa hbtqi-personer i regionen för att se hur deras vardag ser ut arrangerade Länstidningens ledarredaktion ett samtal om hbtqi-personers utmaningar och möjligheter på landsbygden.

Annons

Annons

Inbäddat innehåll

Samtalet leds av Länstidningens politiska redaktör Lovisa Arvidsson. Bland andra får vi höra Preethi Huczkowski (RFSL Östersund Jämtland Härjedalen) och Tor Norrman (driver företag med sin man i Skärvången).

Läs också: Kärleken till djur och odling förde dem samman – Nu går Skärvångens grundare i pension

Preethi Huczkowski, Lovisa Arvidsson (LT), Tor Norrman, Michael Westlund, Elenor Öster och Tor Norrman i samtal om livet som hbtqi-person i Jämtland och Härjedalen.

Bild: www.ltz.se

Läs mer om LT:s samtalsserie Norra Talks: Nyanserna tar form i det öppna samtalet - därför har vi startat "Norra Talks"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan