Annons

Annons

Annons

Annons

Hammerdal

Läsartext
Föreningsliv: SPF Seniorerna Utrikes Hammerdal

Detta är en läsartext.

Landberggården med vår värdinna i centrum, Marianne Eriksson i blå tröja. Foto: Karin Haxner

Annons

Det första månadsmötet efter årsmötet! Det ägde rum nu i slutet av augusti. Härligt!

Vi träffades ute på Landberggården i Solberg, en grannby till Fyrås, där Marianne Eriksson bor. Det är en gammal gård och hon vårdar den ömt.

Till en början var det litet kallt, men så småningom kom solen och värmde. Vi träffades ute och hade med oss eget fika. Vi satt på föredömligt avstånd. Vi fick alla plats, trots att vi var 49 personer.

Annons

Annons

Berit Persson, infödd Solbergbo, började med att berätta om Landberggårdens historia – den var aktningsvärd. Sträcker sig långt bak i tiden. Trots den långa historien berättade hon på ungefär 20 minuter. För att göra sig hörd höll hon i en nyinköpt megafon som var ganska tung.

Vi hade turen att få levande musik av Lilian Klingbjer, Tore Edelsvärd och Sven-Ivar Henriksson – det livade upp mycket!

Dessutom fick vi besök av Aina Sundbaums klädbuss, ”Ainas lilla klädbutik”, med både dam- och herrkläder. Det blev en hel del shopping med priser som var under de rådande i stationära butiker.

Vi hade också lotterier och lotteribordet var enormt!

Avslutningsvis bjöd Marianne på en överraskning – hembakt tårta med grädde, frukt och choklad. Den skars upp innan av ”personalen” på Landberggården med alla försiktighetsåtgärder som krävs under coronatider.

Det var en mycket lyckad träff! De flesta verkade mycket nöjda. Trevligt att äntligen kunna träffas!

Karin Haxner

Annons

Annons

Till toppen av sidan