Annons

Annons

Annons

Norra Talks - samtal om framtiden

NORRA TALKS – LIVE 26 augusti: Hur har coronakrisen drabbat Åre – och vad händer nu?

Länstidningen samtalsserie Norra Talks är tillbaka. Den 26 augusti kommer vi till Åre för att ta avstamp i hur samhället har påverkats av coronapandemin och prata om vad som händer härnäst. Samtalet leds av LT:s ledarredaktion, Lovisa Arvidsson och Liss Jonasson.

Text

När: Onsdag 26/8 

Tid: 19.00 - 20.00

Plats: Delta på plats på Åre Bageri*, Årevägen 55 eller se sändning här på ltz.se

Gäster: Therese Sjölund (Åre Destination), Niclas Sjögren Berg (SkiStar Åre), Jesper Johnsson (Åreguiderna) och Bitti Jonasson (Länsstyrelsens naturvårdsenhet) och Jerker Bexelius (Verksamhetschef Stiftelsen Gaaltije)

LT:s ledarredaktion, Lovisa Arvidsson och Liss Jonasson, leder samtalet i Åre.

Bild: Henrik Flygare

Coronavåren var en katastrof för Åre med inställda skidresor och gästnätter. Arbetslösheten sköt i höjden i en kommun där majoriteten av invånarna direkt eller indirekt lever av turismen.

Annons

Annons

Sen kom sommaren och "hemester" blev ordet på allas läppar. Resorna till fjällvärlden och Åre tog fart igen. Flera lokala företag såg en snabb ökning av kunder och människor från landets alla hörn tog sina första stapplande steg i fjällvärlden. 

Hur kommer den märkliga pandemisommaren påverka Åre i framtiden? Har den stora ökningen av nya fjällturister kommit lokalbefolkningen till del eller är kommunen fortfarande kvar i den ekonomiska baksmälla som orsakades av den inställda vårvintersäsongen när Skistar stängde sina liftar?

Länstidningen flyttar ut den framgångsrika samtalsserien Norra Talks i länet. I ett livesänt panelsamtal på Åre Bageri hörs intressanta röster som ger sitt perspektiv på hur turismen i Åre har påverkats av pandemin och vad som händer nu.

Se sändningen här med start kl 19.00 26 augusti

Annons

Ställ dina frågor redan nu i chatten nedan:

Inbäddat innehåll

*I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer tar vi in max 50 personer i lokalen. Vare sig du är på plats eller tittar digitalt hoppas vi att du vill delta i samtalet med frågor och reflektioner.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan