Annons

Annons

Annons

Sportbilder vi minns

Sportbilder vi minns: Den magiska dagen då ett helt lag med Nordahl skrev unik historia i Föllinge: ”Det kändes overkligt”

Föllinge och svensk fotboll hade aldrig upplevt något liknande.

Det var som att tiden stod stilla när ett helt fotbollslag med efternamnet Nordahl sprang ut på Edevallen för en nostalgimatch som slog precis allt.

Gunnar Nordahl och hans fem bröder var med, men också Thomas Nordahl och totalt 15 (!) spelare av Sveriges bästa fotbollssläkt.

– Det kändes overkligt. Det var första och enda gången som någon hade lyckats samla ett komplett lag av släkten Nordahl, berättar Tage Jonsson.

Text

1981. En unik bild, tagen på Edevallen i Föllinge. För första och enda gången i historien spelar ett helt lfotbollsag med den världsberömda släkten Nordahl en match. Bakre raden från vänster: Knut Nordahl, Göran Nordahl, Ulf Nordahl, Per-Gösta Nordahl, Bertil Nordahl, Gösta Nordahl, Lars-Erik Nordahl och Mats Nordahl. Främre raden: Peter Nordahl, Jan Nordahl, Nils Nordahl, Stefan Nordahl, Thomas Nordahl, Gunnar Nordahl och Hans Nordahl.

Bild: Lennart Öhd

Annons

Föllinge IK:s kanske största ledarprofil genom tiderna säger att klubben nog inte förstod hur stort det var. Möjligen var det en form av historielöshet, en oförmåga att begripa betydelsen av Nordahls bedrifter.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på ltz.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan