Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Mittuniversitetet skjuter upp konferens på grund av Coronaviruset: ”Vårt beslut är inte fattat av oro utan av omsorg”

Istället för våren 2020 så kommer den planerade risk- och kriskonferensen NEEDS att skjutas upp till våren 2021. Anledningen är att Mittuniversitetet vill värna både medarbetare, studenters samt gästers arbetsmiljö och hälsa.

Text: 

Det berättar Miun i ett pressmeddelande på måndagen. NEEDS är en konferens som varje år samlar upp till 200 forskare från Europa och världen. Detta år var det risk- och krisforskningcentrum på Miun som skulle stå värd för arrangemanget.

Annons

Annons

Bild: Petter Hansson Frank, Jonas Solberger

– I nuläget bedömer Folkhälsomyndigheten att risken för smittspridning i Sverige är låg, men det mest ansvarsfulla vi kan göra idag är ändå att ge detta besked. Vårt beslut är inte fattat av oro utan av omsorg om de som berörs. Vi värnar om medarbetares och studenters arbetsmiljö och hälsa och i samma utsträckning vill vi så klart också värna de som planerar att resa in till oss, säger Anna Olofsson, dekan Humanvetenskapliga fakulteten på Mittuniversitetet, i pressmeddelandet.

Anna Olofsson, dekan på humanvetenskapliga fakulteten på Mittuniversitetet.

Bild: Jonas Solberger

Vidare berättar de i pressmeddelandet att arrangörskommittén följt utvecklingen och att de gör bedömningen att många av deltagarna kan komma att välja att avstå från deltagande. Avgifterna som betalats för konferensen kommer att betalas tillbaka.

Nästa år skulle universitetet i Köpenhamn stått som värd för arrangemanget men de har gått med på att vänta på sin tur så Östersund får chans att stå som arrangör

Annons

På Miun så kommer nu arbetet att koncentreras på att planera arrangemanget för 2021. För övriga konferenser som planeras på universitetet har inget principbeslut tagits.

Annons

− Varje konferens har unika förutsättningar varför beslut måste fattas i varje enskilt fall. Ledningen följer utvecklingen och har kontinuerliga avstämningar kring vilka åtgärder som behöver vidtas, säger Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan