Annons

Annons

Annons

Ofrivillig ensamhet

Samtal om ensamhet lockade storpublik till Norra station – LT:s chefredaktör Karolin: ”Det är vår uppgift att belysa ämnen som kan vara känsliga”

LT och Norra station bjöd under fredagseftermiddagen in till samtal om ofrivillig ensamhet med personer från hbtq-rörelsen, PRO och regionen. Samtalet leddes av LT:s politiska redaktör Lovisa Arvidsson och lockade en engagerad storpublik.
- Det här visar att vi fyller ett tomrum och att mötesplatsen är ett perfekt forum för detta, säger Lovisa Arvidsson.

Text

LT:s politiska redaktör Lovisa Arvidsson ledde panelsamtalet med Gertrud Nygren från PRO, läkaren Zeb Freij och Ylva Drevstad chef inom regionens psykiatri samt Preethi Huczkowski, kassör RFSL Östersund som alla gav viktiga och tänkvärda aspekter på ofrivillig ensamhet och hur vi tillsammans kan bryta den.

Bild: Malin Moberg

Annons

Det är känt inom ensamhetsforskningen att ofrivillig ensamhet är farligt för vår psykiska och fysiska hälsa. Det var något som också diskuterades på eftermiddagens event där läkaren Zeb Freij och Ylva Drevstad, chef inom regionens psykiatri gav sin syn på just detta. Gertrud Nygren från PRO tog upp det faktum att över 3000 kvinnor i länet lever under EU:s fattigdomsgräns, något som skapar utanförskap och ofrivillig ensamhet. Preethi Huczkowski, kassör RFSL Östersund delade med sig av sin erfarenhet av att ha känt sig ensam i den egna rörelsen. Den ofrivilliga ensamheten har också varit temat på den artikelserie som gått i Länstidningen under veckan och som nu avslutades med fredagens alternativa Alla Hjärtans dag på Norra Station. Kaféet var fullsatt där publiken visade ett stort engagemang och ställde många tänkvärda frågor.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på ltz.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan