Annons

Annons

Annons

Sportbilder vi minns

Sportens nya nostalgisatsning – här är den första artikeln: Två jämtländska skridskostjärnor tar en vårtur på Frösön

Skridsko eller långrör var under många år en framstående svensk sport - med mängder av framgångar. När vi sparkar igång vår nostalgiserie från förr är det just skridsko som får bli startskottet.

Vi blickar tillbaka på två av de största jämtländska skridskoåkarna i historien. Sigge Ericsson från Strömsund och Carl-Erik Asplund från Föllinge.

Text

Frösön, april 1961. Två av de största svenska skridskostjärnorna på 1950-talet gör sig beredda för en skön vårtur på Ändsjöns is på Frösön. Sigge Ericsson (som nyligen avled vid 89 års ålder) och Carl-Erik Asplund har avslutat karriären, men vill gärna motionera med sina långrör på Ändsjön, som var en samlingsplats för skrinnarna när isen frös Ericssons meriter är välkända, men Föllingefödde Asplund var mer av en doldis. Han hade sitt stora år 1952, vid OS i Oslo, med ett brons på 10 000 meter. Asplund bor numera i Stockholm, 96 år gammal. Foto: ÖP

Annons

Sigge Ericsson föddes 17 juli 1930 och växte upp i lilla Alanäs, i Strömsunds kommun. Samma dag som Ericsson kommer till världen, öppnar EPA sitt varuhus på Söder i Stockholm. Företaget lanserar en standarisering av det så kallade "billighetssortimentet".

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på ltz.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan