Annons

Annons

Annons

krönikaJämtlands län

Karolin Johansson
Enkät: Hjälp oss bli bättre – tyck till om Länstidningen

Länstidningen är ingenting utan dig, utan våra läsare. Det är för din skull, du som just nu sitter och läser det här, som Länstidningen granskar, gräver, rapporterar, berättar, roar och underhåller.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Vad tycker du om Länstidningen - fyll i enkäten: Tyck till om Länstidningen

LT:s nya chefredaktör, Karolin Johansson, vill veta vad du tycker om Länstidningen.

Det är för dig vi vill berätta om det som händer i Jämtland och Härjedalen. Som prenumerant och därmed en del av Länstidningen får du veta hur dina skattepengar används, hur vården i länet fungerar, hur politikerna beslutar kring dina barns framtid, hur ditt liv kan se ut när du blir äldre, vad som hänt utanför länet och utanför Sverige, vad som händer i föreningslivet och vem som gått oss förlorad. För att bara nämna en bråkdel.

Annons

Annons

Vi må inte vara den största nyhetsförmedlaren i länet men vi har ett driv och ett engagemang som slår det mesta.

Jag som skriver det här är Länstidningens nya chefredaktör och ansvarige utgivare, Karolin Johansson. Jag har tagit över det här uppdraget i en tid då hela tidningsbranschen står inför många utmaningar.

Så varför har jag då tagit på mig det här uppdraget, kanske du undrar? Jo, för att jag är övertygad om att den oberoende och opartiska journalistiken spelar en viktig roll i vårt samhälle, inte minst i dessa tider då fake news och trollfabriker har blivit vardag. Det verkar ni hålla med om för vi ser att allt fler vill bli en del av Länstidningen, framförallt digitalt där vi ser en ökad läsning.

Medieombudsmannen, Ola Sigvardsson, beskriver den 3 januari i ett debattinlägg på Dagens Nyheter journalistikens kärna: ”att oberoende och fritt kunna granska och publicera i syfte att ge medborgarna den information de har rätt att få ta del av. Med korrekt och relevant information fungerar medierna som ett demokratiskt instrument”. När Ola Sigvardsson beskriver journalistikens kärna beskriver han också det som är Länstidningen syfte. Varje arbetsdag har jag äran att få arbeta med sex reportrar, en nyhetschef, en printredaktör, en familjeredaktör, en debattredaktör, en kulturredaktör, en ledarskribent och en politisk redaktör som tillsammans kämpar för att ge dig den information du har rätt att få ta del av. Vi må inte vara den största nyhetsförmedlaren i länet men vi har ett driv och ett engagemang som slår det mesta. Med det kan vi komma långt och så länge som du vill ta del av vår journalistik och vårt innehåll kommer vi kämpa för att ge dig just det.

Annons

Annons

Vi vill ha med dig under resans gång.

Det har nu blivit ett nytt år och Länstidningen står inför förändringar. 2019 fick vi nya ägare, Bonnier News, och de är tydliga: Länstidningen ska vara sin egen och innehållet ska vara unikt. Vi på Länstidningen tar emot det med öppna armar. Nu har vi chansen att vässa journalistiken och ge dig ett ännu bättre innehåll som du inte får någon annanstans. Och vi vill ha med dig under resans gång. Under våren kommer jag åka runt i länet och då vill jag träffa dig och höra dina tankar om Länstidningen. Är det någon plats du helst vill att jag besöker? Hör av dig till mig och berätta.

Redan nu vill vi ge dig möjligheten att tycka till genom att fylla i den här enkäten: Tyck till om Länstidningen

Fyller du i enkäten är du också med och tävlar om biobiljetter.

Jag ser fram emot att höra från dig!

Karolin Johansson,

Chefredaktör och ansvarig utgivare för Länstidningen

Telefon: 063-15 55 01

E-post: karolin.johansson@ltz.se

Instagram @karolinemiliajohansson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan