Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vi står upp för länets vägar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Länets socialdemokratiska toppolitiker upprörs av hur Trafikverket sköter vägarna i länet och tänker ta strid för vägstandarden.

Bild: TT

Annons

Gång på gång tvingas vi i Jämtlands län att konstatera att skicket på våra gemensamma vägar är under all kritik. Istället för underhåll och upprustning ser vi försämringar och istället för mitträcken ser vi nu nedsatt hastighet. Vi socialdemokratiska kommun- och regionpolitiker tänker inte acceptera detta.

Trafikverket har i sin plan för regionala hastighetsanalyser föreslagit att flera vägsträckor på E14 och E45 genom vårt län kommer att få sänkt hastighetsbegränsning under 2020 eller 2021. Vi kan redan nu konstatera att förslaget skulle drabba vårt län betydande. Varje dag trafikeras E14 och E45 av mängder av pendlare, turister, varutransporter och tjänstefordon. Av bilar, av bussar och av lastbilar. Förslaget skulle alltså drabba både våra invånare och våra företag.

Annons

Annons

Vi socialdemokrater accepterar inte att man i vår landsbygd väljer att skruva ned hastigheten istället för att satsa och investera i säkerheten på våra viktiga vägar. Vi kommer att agera för att förhindra detta. Vi kommer att se till att våra kommuner och vår region i sina remisser är väldigt tydliga med vilka konsekvenser dessa förändringar skulle få. Skulle Trafikverket välja att inte lyssna så är vi beredda att överklaga deras beslut till regeringen.

I ett län med så stora avstånd är hastighetssänkningar inte ett alternativ för utveckling.

Therese Kärngard (S), Kommunalråd Bergs kommun, Jörgen Persson (S), Kommunalråd Bräcke kommun, Lars-Gunnar Nordlander (S), Kommunalråd Härjedalens kommun, Niklas Rhodin (S), Oppositionsråd Krokoms kommun, Jonas Andersson (S), Oppositionsråd Ragunda kommun, Susanne Hansson (S), Kommunalråd Strömsunds kommun, Peter Bergman (S), Oppositionsråd Åre kommun, Niklas Daoson (S), Oppositionsråd Östersunds kommun , Robert Uitto (S), Oppositionsråd Region Jämtland Härjedalen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy