Annons

Annons

Annons

Annons

Psykisk ohälsa i Jämtlands län

Psykologstudenter erbjuder länsbor KBT-behandling via nätet: ”Vi kanske kan avlasta primärvården”

Från och med i höst kan alla i länet gratis ta del av internetförmedlad KBT-behandling via Mittuniversitetets psykologmottagning. Behandlingen leds av psykologstudenter som går sista året på psykologprogrammet.
– Vårt bidrag skulle kunna innebära att 60 personer per år får tillgång till en internetbaserad KBT-behandling som de kanske inte hade fått annars. I dag är det bara tre psykologer i hela länet som erbjuder detta, säger Andreas Karlsson, lärare på psykologprogrammet vid Miun.

Text: 

Annons

Den psykiska ohälsan i länet är stor. Det gör att tillgängligheten till psykosocialt stöd blir väldigt viktig, inte minst i glest befolkade regioner som Jämtland Härjedalen. Psykosociala team finns på alla hälsocentraler i vårt län men det är inte lika vanligt med KBT-behandling via internet. Det finns bara på hälsocentralerna i Krokom, Brunflo och Svenstavik. Men från och med i höst erbjuder också 32 studenter som är i slutfasen av sin psykologutbildning denna nätbaserade kognitiva beteendeterapi behandling gratis till alla länsbor.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan