Annons

Annons

Annons

Krokom

Kommundirektören om de föreslagna skolnedläggningarna i Aspås och Rödön: "Tillräckligt livskraftiga byar för att klara av det"

Krokoms kommun pekar ut både Aspås och Rödön som viktiga tillväxtorter. Samtidigt föreslår tjänstemännen skolnedläggningar på båda orterna.
– Vi tror att Aspås och Rödön är tillräckligt livskraftiga byar för att klara av det. Men tar du bort en skola i en liten by så finns det fog för att säga att den byn kan dö ut, säger Jonas Törngren, kommundirektör i Krokoms kommun.

Text

Jonas Törngren säger att kommunen har en tydlig tanke med att släppa skolutredningen mer än ett år innan det första politiska beslutet ska ta. "Vi vill släppa loss de här kreativa krafterna, för de blir kreativa när de är lite rädda och arga", säger han.

Bild: Simon Gunnholt

Annons

I översiktsplanen för Krokoms kommun från 2015 står det att det övergripande målet ska vara att "göra plats för växkraft". Den sydöstra delen av kommunen (som gränsar till Östersund) pekas ut som ett viktigt område med ett växande antal barnfamiljer och unga människor. Där ingår både Rödön och Aspås.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan