Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Demonstrera med oss på fredag

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Världens och Östersunds unga söker de vuxnas stöd på fredag.

Naturskyddsföreningen Jämtland-Härjedalen hoppas på en stor anslutningen under demonstrationen på Stortorget på fredag den 27 september. (Bild från Mynttorget i Stockholm)

Bild: TT

Att klimatfrågan djupt engagerar många unga, är något som verkligen nått oss vuxna. Med all rätt pekar de på oss som synnerligen medansvariga till de stigande temperaturerna, till extremväder mm. Rörelsen Fridays for Future har växt imponerande snabbt över hela vår jord och nu på fredag den 27 september har de unga bett om de vuxnas stöd i den dagens klimatmanifestation. På Stortorget i Östersund är det utlyst manifestation mellan klockan 14.00 – 16.00.

Annons

Annons

Länsstyrelsen och Regionen har, tillsammans med kommuner, näringsliv och civilsamhället, processat fram en ny Energi- och klimatstrategi. Att genomföra det som står skrivet där är inte en uppgift bara för de myndigheter. Det är en uppgift för oss alla i samhället. Manifestationerna – eller klimatstrejkerna som de också kallas – är en uppmaning till oss alla att nu lägga in några extra växlar i klimatarbetet.

Naturskyddsföreningen i Jämtland Härjedalen uppmanar vuxna att bejaka de ungas vädjan om stöd.

Styrelsen för Naturskyddsföreningen Jämtland-Härjedalen

genom ordförande Katja Kristoffersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan