Annons

Annons

Annons

Annons

Järpen

Läsartext
Föreningsliv: SPF Västjämtland

Detta är en läsartext.

Närmast ser vi Siv Söderberg, Karl Olof Olsson och Maj Louise Jonsson, som var nöjda med dagens strömmingar och arrangemang. Foto: Torsten Lind

Annons

SPF Västjämtland hade en trivsam uppstart på höstens aktiviteter. Klart det gällde surströmming, där Kajsa stod för arrangemanget med hembakat tunnbröd med mera.

Cirka 40 medlemmar fanns vid borden som förutom förplägnad fick en halvtimmes föreläsning om baggböleriet när det gällde vattenutbyggnaden av Ottsjön i västra Jämtland och en del i utbyggnaden och regleringen av Kallsjön och Järpströmmens kraftverk. Det var Eric Jonsson som gav denna intressanta inblick i förspelet och utebliven dämning av Ottsjön och bygget av och regleringen av Kallsjön.

Annons

Annons

Namnen Torsten Boberg och Sigfrid Eckerhorn var förgrundsfigurer vid Ottsjöns tänkta reglering som i dag är en pärla i fjällvärlden, oreglerad.

De flesta av deltagarna i mötet torde aldrig ha haft vetskap om detta sedan det skedde 60-70 år tillbaka i tiden. En del information gavs av ordförande Torsten Lind om höstens aktiviteter. Dagen avslutades med lotteri.

Annons

Annons

Till toppen av sidan