Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Läsartext
Föreningsliv: Z-Bataljonen

Detta är en läsartext.

Thomas "Berkan" Bergqvist och Fredrik Backlund underhöll med sång och musik. Foto: Stig-Björn Sundell

Annons

Under fredag-söndag den 23 till 25 augusti firade cirka 50 medlemmar ingående i Z-Bataljonen föreningens 25-årsjubileum.

Firandet genomfördes i MC-klubbens H.O.G:s lokaler på före detta I5:s område.

Övernattning skedde för vissa i ett logement i lokalen, samt för övriga i egna medförda husbilar och tält, ja för vissa även i egen bil!

Efter besöket på Arvesunds museum blev det kö till den grillade korven. Här ses också Ångaren Östersund i bakgrunden. Foto: Stig-Björn Sundell

Annons

Annons

Föreningen bjöd under den 24:e på en bussresa, med veteranen Micke Mattson vid ratten, till Arvesunds museum. Där fick vi en mycket bra information av före detta fältjägaren Åke Granlöf om museets innehåll och historia.

Efteråt serverades grillad korv och alkoholfri dryck med Ångaren Östersund och Oviksfjällen i bakgrunden.

På hemresan till firandet passerades en loppis i Mattmarbua. Där passade vissa på att göra några fina fynd.

Väl hemma vidtog ett par timmars förbrödring innan middagen serverades.

Ordförande Roland Lifh hälsade oss alla välkomna till firandet och en tyst minut hölls för kamrater som inte längre finns med oss.

En buffé serverades med potatisgratäng och fläskfilé med en underbar rödvinsås. Till efterrätt bjöds på pannacotta och kaffe.

Under middagen utdelade SVF:s före detta fältjägare Jonny Jensen en förtjänstmedalj, för väl utfört arbete i föreningen. Veteranen Hasse Westberg tilldelades medaljen.

Våra veteranvänner på andra sidan kölen, Trondheim, tackade för inbjudan till firandet och överlämnade en plakett som togs emot av ordförande.

Vi alla inbjöds också till 17 maj- firandet nästa år!

Efter middagen blev vi underhållna med sång och musik av unge veteranen Fredrik Backlund och vår gamle Thomas ”Berkan” Bergqvist .

Många kända och nya sånger framfördes till allas belåtenhet. Det avslutades naturligtvis med Hemåt det bär, där alla sjöng med.

Annons

Resten av kvällen tillbringades i glada kamraters sällskap till fram på småtimmarna.

Firandet avslutades med en bufféfrukost den 25:e.

Nu ser vi fram mot kommande 30-årsjubileum!

Stig-Björn Sundell

Annons

Annons

Till toppen av sidan