Du står i kön på affären när mobilen plötsligt surrar till i fickan.
En pushnotis från LT:
"Uppgifter: han kan bli ÖFK nästa nyförvärv".
Du går åt sidan, klickar upp artikeln och läser. Samtidigt har sportdeskens Alexander Nilsson redan gett sig i kast med nästa nyhetstext.
– Det är lite så det här jobbet fungerar. Man vet aldrig vad som ska hända nästa halvtimme. Den ena dagen är aldrig den andra lik, även om uppdraget alltid är detsamma. Vi på sportdesken täcker upp när våra lokala sportreportrar är ute på fältet. Tack vare det behöver läsarna aldrig vänta på nyheterna, säger han.
Från 8.00 på morgonen till 23.30 på kvällen scannar sportdesken av nätet och bearbetar nyhetstips som kan kopplas till den lokala idrotten. Och det är en del sajter och forum att hålla koll på i en sportvärld som aldrig står stilla.
Annons
Annons
– Vissa sajter har vi såklart under större uppsikt, framför allt sidor som rör spelarövergångar och rykten som omgärdar dem. De går vi igenom rutinmässigt. Men vi är samtidigt beredda att hugga på tips av olika slag och de kan ramla in närsomhelst. Inte minst från våra egna reportrar, säger Alexander Nilsson.
Hur är det att jobba med den ständiga beredskapen?
– Det är klart att man får puls ibland, men jag föredrar när det händer grejer. Jag vill vara uppe i varv och tycker det är bättre med ett jämnt flöde av nyheter än att det går två-tre timmar utan att det händer något. Därför jobbar jag gärna kvällar när det är matcher och när det sker saker hela tiden. Ibland blir det krockar förstås, men det är lite av charmen med jobbet. En annan boost är att väldigt många läser det vi skriver.
Hur många skärmar behöver du för att hålla koll på allt?
– Kvällstid är det nästan alltid tre skärmar, men det kan bli en fjärde också med bärbara datorn uppfälld. Är det hockeykväll har man ett öga på CMores tv-sändning, ett öga på swehockey.se och lite split vision på kvällstidningarna som ofta är rätt snabba. Men många nyhetsvinklar kommer direkt från våra reportrar som uppfattat något på arenan och ber oss följa upp det, säger Alexander Nilsson.
Att vara först, hur viktigt är det?
– Det är svårslaget, måste jag ändå säga. Även om man inte avslöjar något varje gång är det alltid roligt att komma före kvällstidningarna med en pushnotis.
Annons
Om du precis fått in en nyhet och har alla nödvändiga fakta på bordet. Hur lång tid behöver du för att skriva en artikel?
Annons
– Det är lite beroende på ämne, men är det hockey eller fotboll skulle jag säga mellan sju och tio minuter. Då pratar vi om en textlängd på 1000-1500 tecken kanske. Ibland skriver vi bara en rubrik och ingress och då går det förstås ännu fortare, säger Alexander Nilsson.
Alldeles egna avslöjanden höjer naturligtvis också pulsen. Det finns det också plats för mellan snabbjobben på sportdesken.
- Det händer. Förra våren var det mycket spekulationer om vilken NHL-klubb som HV71-spelaren Lawrence Pilut skulle gå till. Jag lyckades gräva loss det och blev först i världen med den nyheten. Då gick man ju med högt huvud ett tag efteråt i alla fall, säger Alexander Nilsson.

Jobbet på sportdesken kräver split vision. "Kvällstid krävs det oftast att man håller koll på tre skärmar, men det kan bli en fjärde också med bärbara datorn uppfälld", säger Alexander Nilsson.
Varvar upp för att ge dig nyheterna först – så jobbar sportdesken:
Vår sportdesk ser till att du aldrig behöver vänta på sportnyheterna, när de än inträffar. Sportdesken, som servar samtliga titlar i Mittmedia, är bemannad av fyra redaktörer fördelade på två skift. Här jobbar Alexander Nilsson, Camilla Westin, Billy Hammer och Eric Fiedler.