Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Johanna hjälper LT:s kunder att läsa tidningen digitalt – då är inga hinder för stora: "Vi löser det alltid till slut"

Johanna Stenström brinner för att alla som vill ska kunna läsa LT digitalt.
Då är glömda lösenord och gamla e-postadresser inget hinder.
– Vi löser det alltid till slut, säger hon.

"Kunderna blir oftast väldigt nöjda över att ha lärt sig något nytt och glatt överraskade när de upptäcker vilka mervärden som ingår i prenumerationen", säger LT:s marknadskoordinator Johanna Stenström.

Bild: Håkan Luthman

Annons

LT har både tid och plats för dig som vill börja läsa tidningen på skärm istället för papper. På våra logga-in-aktiviteter får du personlig hjälp att komma igång – oavsett förkunskaper.

Där träffar du också vår marknadskoordinator Johanna Stenström som gör allt för att ta dig förbi eventuella hinder.

– Alla är välkomna och det är klart att det kan dyka upp utmaningar av olika slag. Många har gjort egna försök att logga in hemma, men har kanske glömt bort sitt lösenord och för den delen också e-postadressen som är kopplad till prenumerationen. Gamla e-postadresser är inte alldeles ovanligt, säger hon.

Hur gör man då?

– Då tar vi hjälp av våra system och tar reda på vilken e-post som kunden är registrerad på. Därefter kan vi gå vidare, fixa inlogg och ladda ner de appar kunden behöver för att komma igång. Det gäller att vara generös med tid och framför allt inte ge upp, säger Johanna Stenström.

Annons

Annons

– Det händer ibland att kunder kommer in, lägger surfplattan eller mobilen i knät på mig och säger "hjälp mig, jag kan inte". Då säger jag att vi ska lösa det tillsammans. Visst skulle jag kunna fixa allt själv på några minuter, men det blir inte speciellt pedagogiskt och det är bättre att vi har en dialog så att kunden hänger med i alla moment.

– Det är viktigt också att kunden får trycka på knapparna själv och känna att det inte är så farligt och märkvärdigt. Mycket handlar om att våga testa. Då lär man sig fortare och blir dessutom av med mycket onödig oro. Det händer ingenting om man trycker fel, till exempel.

Lär sig alla att logga in?

– Ja, i de allra flesta fallen löser vi det till slut. Och de läsare vi träffar är oerhört tacksamma för hjälpen. Kunderna blir väldigt nöjda över att ha lärt sig något nytt och glatt överraskade när de upptäcker vilka mervärden som ingår i prenumerationen. Många känner inte till våra exklusiva erbjudanden på läsarshoppen.se, eller att de har tillgång till 40 nyhetssajter runt om i landet.

Är det kundernas tacksamhet som driver dig i jobbet?

– Ja, det är många varma leenden och möten. Vissa kunder bakar till och med kakor och tar med sig. Det är uppenbart att vi betyder mycket för folk och att många bryr sig om vad vi gör. Själv tycker jag också alla ska ha en chans att läsa tidningen digitalt när hela samhället utvecklas i den riktningen. När det brinner eller stormar är det viktigt att alla får veta vad som händer, säger Johanna Stenström.

Här kan du lära dig att läsa LT digitalt!

Om du loggar in och läser LT digitalt får du ut max av din prenumeration och tillgång till hela vårt journalistiska utbud. Kom till någon av våra logga-in-träffar så hjälper vi dig att komma igång.
12, 14, 19 och 21 februari mellan 13.00 och 15.00 är du välkommen till oss på Kyrkgatan 52 i Östersund.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan