Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Veckans konstkrönika: Med landskap som botemedel – Torbjörn Aronsson ser Helene Billgrens bearbetningar och imponeras

Helene Billgren och Stefan Uhlinder ställer ut på Ahlbergshallen medan Stina Stensland visar sina verk på Härke. Jamtli ordnar konst på karolinertema och Galleri Renée har målningar av Linda Hedenljung.

Helene Billgren och Stefan Uhlinder framför den gemensamma triptygen "BU höst 2018", tryck på halvlinne och sammet, i Ahlbergshallen

Bild: Torbjörn Aronsson

Annons

De kompletterar varandra på något vis, Helene Billgrens och Stefan Uhlinders verk. Det är ofta svårt att urskilja det innehållsliga i Billgrens, diffusa landskap med en flickgestalt som troligen fungerar som en projicering av henne själv. Teckningar och verk i blandteknik att stå länge inför. Jag uppfattar dem som bearbetningar av minnen och drömmar, väldigt egenartade verk med originella perspektivlösningar. Uhlinders å andra sidan utgörs ofta av ett slag grenverk, det är organiskt uppbyggt. Olika samhällsfunktioner kan urskiljas. Uhlinder säger själv att det handlar om samhällets sårbarhet, men att det är sådant som han själv kan urskilja i efterhand, under skapandet är han upptagen av form.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan