Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare: Bygg på hyresgästers villkor

Öppet brev till kommunpolitikerna i Jämtland Härjedalen: Hyresgästföreningen kräver att de kommande styrelserna i länets alla allmännyttiga bostadsbolag har erfarenhet utifrån ett hyresgästperspektiv.

I ett öppet brev till kommunerna beskriver Hyresgästföreningen vikten av att ta tillvara deras medlemmars erfarenheter.

Bild: TT

Annons

Annons

Många politiker pratade under valrörelsen om behovet av en aktiv bostadspolitik. Vi håller med er om det och vill gärna vara med och hjälpa till, som en konstruktiv och aktiv samtalspartner. Hyresgästernas åsikter, tankar och idéer kan nämligen bidra till utvecklingen mot ett samhälle med god tillgång till trygga hem.

För Hyresgästföreningen är till exempel byggande av hyresrätter med rimliga hyror och inflytande för hyresgästerna i det befintliga hyresbeståndet mycket viktiga frågor. Våra kommuner kan genom sina respektive detaljplanearbeten och allmännyttiga bostadsbolag arbeta för att skapa möjligheter för ett bostadsbestånd där hyresrätter är en självklar del.

Bristen på bostäder som människor har råd med hotar förutsättningarna för den ekonomiska utvecklingen och därmed grunden för vår framtida välfärd.

Ni som politiker har alltså ett viktigt arbete framför er när det gäller att nominera nya styrelser för allmännyttan. Vi uppmanar er att under processen väga in behovet av ledamöter med kompetens från ett hyresgästperspektiv.

På det viset är vi övertygade om att arbetet med att bygga det framtida Jämtland Härjedalen kommer att bli framgångsrikt.  

 

Styrelsen för Hyresgästföreningen Region Norrland

 

Annons

Annons

Till toppen av sidan