Annons

Annons

Annons

Östersund

Satsningen som ska barn och unga få mer att göra på fritiden

Kulturskolan, biblioteket och fritidsgårdarna i Östersunds kommun har dragit igång projektet Mer för fler. På så sätt tror man att barn och unga ska kunna aktiveras mer.

Text

Maj Eriksson, biblioteket Östersund.

Bild: Malin Moberg

Hela projektet utgår från undersökningar där man frågat barn och unga vad de vill göra under sin fritid.

– Vi har bland annat intervjuat 90 barn och unga om vad de gör nu, och vad de önskar kunna göra, på fritiden. På så vis har vi kunnat ta reda på vad de vill ha för verksamhet, och det är så vi tagit fram Tryout Torvalla, säger Peter Roos, fiollärare och projektledare för Östersunds Mer för fler i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Tryout Torvalla drar igång med en heldag under höstlovet där barn och unga ska kunna pröva på olika saker de sagt sig vara intresserade av. Det handlar bland annat om att sjunga och spela i band.

– Det är vi som ska anpassa oss efter vad barnen och ungdomarna vill göra på fritiden och inte tvärtom, säger Maj Eriksson, bibliotekschef och ansvarig chef för projektet vid Östersunds kommun i pressmeddelandet.

Det är Sveriges kommuner och landsting, SKL, som ligger bakom Mer för fler och Östersunds kommun är en av 32 kommuner som deltar.

Läs också: Krashade datorer och kroppsvätskor i pressutskick – Brunfloduon ger ut ny musik: "Det finns inga riktiga popartister längre"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan