Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skogsbränderna i Jämtland och Härjedalen sommaren 2018

Lantmäteriet har flygfotat brandområden – ska hjälpa till att få överblick av förödelsen

Lantmäteriet har flygfotograferat de delar av Jämtlands län som drabbats av skogsbränderna i somras. Tanken är att det ska bli lättare att kartlägga förödelsen.

Branden vid sjön Grötingen i Bräcke kommun.

Bild: Olof Sjödin

Annons

I ett pressmeddelande skriver Lantmäteriet att de på eget initiativ beslutade sig för att fotografera brandområdena.

- Bilderna visar vilken enorm förödelse som bränderna lade bakom sig och det blir nu enklare att jämföra läget före och efter bränderna, säger flygfotoansvarige Mikael Henriksson vid Lantmäteriet i pressmeddelandet.

Utöver Jämtlands län, har det också fotas i Gävleborg och Dalarna.

Annons

Annons

I och med att svenska myndigheter har fått i uppdrag att ta fram förslag på hur skogsägare ska kunna kompenseras, ska de nya flygbilderna kunna hjälpa Skogsstyrelsen och andra med det arbetet.

– Eftersom det kan vara farligt att röra sig i skogen nu med risk för fallande träd så kan bilderna underlätta betydligt för att ge en bild av omfattningen, säger Svante Larsson, projektledare och samordnare för Skogsstyrelsens arbete efter bränderna i pressmeddelandet.

Bilderna finns att se för allmänheten här:

Lantmäteriet

Skogsstyrelsen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy