Annons

Annons

Annons

Östersund

Rekordsiffror för vår valtjänst #kandulova – fråga ut politikerna du med: "Enkelt och effektivt"

Länstidningens valtjänst #kandulova är på väg mot rekord den här valrörelsen.
På bara några veckor har nästan 200 frågor strömmat in till lokalpolitikerna.
Och än finns tid att få svar på just din fråga!

Text

Klicka här för att komma till #kandulova!

Nästan 200 frågor och över 1000 svar.

Det råder högtryck på kandulova.se där Länstidningens läsare kan ställa frågor till sina lokalpolitiker.

– De dominerande frågorna handlar om skola, vård och trafik. Även mycket om den ekonomiska krisen inom regionsjukvården och villkoren för de anställda engagerar. Inför det här valet kan man ställa frågor även till Regions JH:s politiker och det har varit populärt, säger LT:s redaktionschef Daniel Hansson.

– Om  man jämför med förra valrörelsen 2014 är de riktigt lokala frågorna mer varierade den här gången. Man kan märka att det är mer ideologiskt drivet också.

Annons

Bild: Henrik Flygare

Annons

Är politikerna på hugget i lika stor utsträckning som läsarna?

– Det varierar. I Krokom och Östersund är både läsarna och politikerna väldigt på hugget. I Ragunda har det proportionellt sett ställts väldigt många frågor, betydligt fler än i Berg och Bräcke. Men svarsfrekvensen är betydligt svagare i Ragunda än på andra håll.

Än finns tid kvar att ställa en egen fråga till politikerna. Varför ska man ta chansen, tycker du?

– Därför att jag tycker att det här är det överlägset enklaste och effektivaste sättet att ställa sin fråga till politikerna. Reportern Johanna Gadd som är administrativt ansvarig för #kandulova gör också ett jättejobb med att få alla politiker att svara på frågorna, säger Daniel Hansson.

Totalt sett är Mittmedia på väg att slå rekord med valtjänsten #kandulova som nominerades till Stora Journalistpriset efter förra riksdagsvalet. Närmare 3 500 läsarfrågor och 17 000 politikersvar har redan strömmat in sedan kandulova.se öppnade 9 juli.

– Redan i valrörelsen 2014 hade en stor del av det politiska samtalet och debatten blivit digital, nu har det faktumet växt sig än starkare. Därför är en digital valtjänst, där såväl väljare som politiker sakligt engagerar sig, väldigt viktig och av det skälet, och utifrån intresset för #kandulova, så tror jag definitivt att vi lockar många. Rekordmånga. Politik och att bilda sig en uppfattning i exempelvis sakfrågor är kanske viktigare än någonsin tidigare, säger Mittmedias redaktionella chef Carl-Johan Bergman som ansvarig utgivare för kandulova.se.

Annons

Annons

Det har pratats mycket om farhågor för yttre påverkan inför valet. Har vi sett några tendenser till det i #kandulova och hur hanterar vi det i så fall?

– Vi har inte sett några sådana tendenser. I och med att valtjänsten #kandulova modereras av redaktörer har vi beredskap för att undvika den typen av utmaningar, säger Carl-Johan Bergman.

Vad vill du fråga din lokala politiker inför valet 9 september?

 Så funkar valtjänsten #kandulova – ställ din fråga redan idag!

Vill du fråga dina lokala politiker om de tänker bygga förskolan, åtgärda den trasiga gatubelysningen eller något annat som berör just dig där du bor? Då ska du gå in på kandulova.se och ställa en egen fråga! Vem som helst kan delta och både frågorna och svaren är öppna för alla att läsa – med andra ord en lokal valguide inför valet 9 september.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan