Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare: Bostäder inte bara för rika

Krokomsbostäder AB, Krokoms kommuns allmännyttiga fastighetsbolag, tänker sälja över 70 hyreslägenheter i Ås för att ombilda dem till bostadsrätter. Detta i en tid då bostadskön till en hyresrätt är rekordlång. Samtidigt vill bolaget nyproducera hyresrätter, men inte i samma utsträckning. Krokomsbostäder kommer att bidra till en ökad bostadskö och till att hyresnivån kraftigt höjs i Ås. Det blir helt enkelt svårare och dyrare att få en hyresrätt i Ås.

Annons

Annons

Bostäder för alla är nåt som Vänsterpartiet i Krokom ska arbeta för.

Bild: Lars Ljungmark

Vänsterpartiet i Krokom menar att antalet hyresrätter i Ås borde öka, inte minska. Om det kommunala bostadsbolaget vill ha bostadsrätter i Ås ska de komma från de nyproducerade fastigheterna som de planerar att bygga, inte genom att privatisera hyresrätter som finns.

Det är bara Vänsterpartiet som försvara hyresrätten i Krokoms kommun och vill öka möjligheterna att kunna få en hyreslägenhet till rimlig kostnad inom rimlig tid i Ås. Vi behöver öka takten på att bygga bostäder i kommunen, inte bara i Ås. Att som högerstyret i kommunen, tillsammans med Socialdemokraterna, föreslå ombildning av billiga hyresrätter till bostadsrätter och att ersätta dessa med färre och betydligt dyrare hyresrätter är inte en sund, långsiktig och medborgarfokuserad politik!

Vänsterpartiet i Krokom vill ha bostäder för alla – inte bara för de rika!

 

Jörgen Blom, Vänsterpartiet i Krokom

Annons

Annons

Till toppen av sidan