Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Exporten från Jämtland ökar – regionalt samverkansprojekt hjälper länsföretag att växa ute i världen

Regeringen har gett Tillväxtverket i uppdrag att stärka svensk export på lokal nivå. I Jämtland sker det genom Regional exportsamverkan Jämtland Härjedalen. Dit kan företagare komma för att få hjälp med att nå nya marknader.

Text

Företag som ser att deras produkter och tjänster kan passa in på marknader utanför Sveriges gränser kan nu använda sig av Regional exportsamverkan Jämtland Härjedalen. Där samverkar olika organisationer som jobbar för att främja exporten i Sverige.

– Målet med satsningen är att förenkla för de företag som vill börja göra affärer med andra länder, berättar Sandra Festin, rådgivare internationalisering, Enterprise Europe Network i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Genrebild. Foto: Janerik Henriksson / TT

Bild: TT

Mellan 2016 och 2017 ökade exporten från Jämtlands län med 11 procent, där en av de branscher som bidragit mest är tillverkningsindustrin, enligt Stockholms handelskammare. Men även företag inom besöksnäringen och företag som levererar olika typer av tjänster är starkt bidragande.

- Exportfrågan är viktig. Om fler av länets företag når ut på fler marknader så gynnar det inte bara det enskilda företagets tillväxt. I förlängningen innebär det även fler regionala arbetstillfällen och en större tillväxt i regionen, säger Robert Uitto, regionråd (S), i ett pressmeddelande.

Hela satsningen sker på uppdrag av Regeringen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan