Annons

Annons

Annons

Ishockey

Landslagsmålvakten tar time out från ishockeyn – gör det av personliga skäl

Modo Hockeys landslagsmålvakt har tagit beslutet att ta ett uppehåll från ishockeyn under obestämd framtid.

– Jag tar en paus på grund av personliga skäl, men stänger inga dörrar inför framtiden. Just nu behöver jag bara tid borta från ishockey, säger Berglind till Modo Hockey.se.

Text

Bildmontage Foto: Mikael Fritzon / TT & Per Hägglund

Annons

22-åriga Sarah Berglind från Östersund är en av Sveriges främsta hockeymålvakter och är etablerad i Damkronorna sedan fyra år tillbaka och har spelat i t och var så sent som i februari med i Sydkorea-OS där Damkronorna slutade sjua.

Men nu har Sarah bestämt sig för att ta ett uppehåll från ishockeyn och bakgrunden till det beslutet är att hon i höstas drabbades av en personlig tragedi då hennes bror Jens omkom i en arbetsplatsolycka.

Annons

Annons

Då tog hon också en time out från ishockeyn men kom tillbaka och tog en plats i Leif Boorks Tre Kronor och hon spelade två matcher med laget i Sydkorea-OS.

Modo Hockeys landslagsmålvakt Sarah berglind gör ett uppehåll från ishockeyn.

Bild: Per Hägglund

Men nu vill hon ha distans till hockeyn och kommer inte att ingå i Modos trupp kommande säsong.

– Vi har hela tiden haft en öppen och ärlig diskussion och vi kommer att sakna henne både som spelare och person. Jag står bakom Sarahs beslut och hon har vårt fulla stöd, kommenterar Modo Hockeys sportchef Björn Edlund.

Sarah Berglind under 4-nationsturneringen i damishockey mellan Sverige och Tyskland i Stiga Arena. Foto: Mikael Fritzon / TT

Det här innebär att Modo står utan målvakt kommande säsong då Emma Söderberg valt spel i den amerikanska collegeligan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan