Annons

Annons

Annons

LTZ:s kundservice har aldrig kö – tack vare nya sajten: "Vi är otroligt nöjda med den"

Alltid öppet, aldrig kö.
På ltz:s nya kundservicesajt kan du själv uträtta ärenden som rör din prenumeration – dygnet runt.
– Vi är otroligt nöjda med den, säger Kim Ekström som är chef för Mittmedias kundcenter.

"Den nya kundservicesajten är snygg, kundanpassad och har en sökfunktion som snabbt lotsar användarna till frågor och svar", säger Kim Ekström och Jessica Gustafsson på Mittmedias kundcenter.

Bild: Robban Andersson

Annons

Vilka sajter och appar ingår i din prenumeration? Kan du få kompensation för utebliven tidning och går det att adressändra själv?

Det är bara att gå in på ltz:s kundservicesajt och söka svar på dina frågor.

– Den nya servicesajten öppnade i slutet på mars och vi är otroligt nöjda med den så här långt. Den är snygg, kundanpassad och har en sökfunktion som snabbt lotsar användarna till frågor och svar. Dessutom är det alltid öppet och aldrig kö, säger Kim Ekström som är chef för Mittmedias kundcenter.

– Vi har haft den här tjänsten i tankarna länge. Den gamla servicesajten låg inte i linje med vårt arbetssätt, flera kunder tyckte att den var krånglig att använda och kom tillbaka till oss på telefon. Då var det bara att göra om och göra rätt. Ska vi driva en digital verksamhet fullt ut måste vi också kunna lösa kundernas behov på en digital plattform dygnet runt.

Annons

Annons

Har vi många frågor som rör adressändringar till exempel så återspeglas det också på sajten.

Vilka ärenden kan man uträtta på sajten?

– Genom att logga in kan du sköta de flesta ärenden som rör din prenumeration. Förutom att överblicka ditt konto kan du boka familje- och privatannonser, adressändra och anmäla utebliven tidning bland mycket annat. Framför allt får du svar på dina frågor i ett lättåtkomligt frågeavsnitt som vi hela tiden modererar genom att lyfta de mest efterfrågade svaren för stunden. Har vi många frågor som rör adressändringar till exempel så återspeglas det också på sajten, säger Kim Ekström.

Det är framför allt positivt för våra kunder. Vi håller dem ständigt uppdaterade, samtidigt som de slipper sitta i telefonköer eller lyssna på långa röstmeddelanden.

Jessica Gustafsson är en av fem så kallade ”superusers” i teamet bakom nya kundservicesajten. Hon svarar på frågor som rör utebliven tidning och för henne är sajten snabbaste vägen att nå ut med aktuell information.

– Det är smidigt för oss, men framför allt positivt för våra kunder. Vi håller dem ständigt uppdaterade, samtidigt som de slipper sitta i telefonköer eller lyssna på långa röstmeddelanden. Vid drift- eller utdelningsavvikelser kan de dessutom göra sin anmälan direkt på sajten genom att mejlformulär, säger hon.

Annons

Annons

– Det finns flera fördelar med att mejla just i det här fallet. Vi får in detaljerade uppgifter och har därmed möjlighet att svara lika detaljerat och direkt till kunden. Dessutom sparar både vi och kunden tid, har vi haft en konversation tidigare kan vi gå direkt på ärendet genom att bara scrolla i mejlhistoriken.

Hur jobbar du med servicesajten i praktiken?

– Jag börjar 06.00 och går igenom nattrapporterna från distributionsbolagen. Sedan går vi ut med information om eventuella förseningar, vilka distrikt det gäller och när problemen förväntas vara åtgärdade. Där är målet att vara så detaljerad som det bara går för kundens bästa och det kräver såklart att vi uppdaterar oss hela tiden, säger Jessica Gustafsson.

Och hur uppdaterade kan ni vara?

– Man kan nog säga att vi följer processen i realtid. Via budbolagen kan vi se om budet stämplat ut eller inte där kunden bor. På det sättet följer vi utdelningen distrikt för distrikt och det är rätt häftigt att kunna ge den informationen.

FAKTA

Det här kan du göra på ltz.se/kundservice!

På ltzse/kundservice kan du bland annat överblicka ditt konto, boka familje- och privatannonser, anmäla utebliven tidning samt adressändra din tidning tillfälligt eller permanent. Sajten håller dig informerad om nyheter och erbjudanden som rör din prenumeration och är ständigt uppdaterad när det gäller drift- och utdelningsavvikelser. Sajten innehåller dessutom ett stort och informativt frågeavsnitt med vanligt förekommande frågor och svar. Teamet bakom sajten ser hela tiden till att lyfta de mest efterfrågade svaren.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan