Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt: Ungmoderater fattar inte landsbygdens värde

Simon Sätherberg, Vice ordförande för SSU Jämtland hoppas att moderata ungdomsförbundet begriper det värde som landsbygden, med bland annat vattenkraft, har för hela landet. Foto: Vegard Grøtt

Annons

Tisdagen den 24 april besökte Moderata ungdomsförbundets ordförande, Benjamin Dousa sina partikamrater i MUF Jämtland. Jag uppskattar att han är ute i landet och träffar lokala företrädare i ungdomsförbunden och hoppas att MUF Jämtland då berättade om landsbygdernas nuvarande och framtida utmaningar.

För är det någonting som verkar undgå MUF:s förbundsordförande så är det förståelsen för hur viktig Sveriges landsbygd är för vårt land.

Annons

Annons

Här finns höga produktionsvärden och en stor del av Sveriges export hänger på en levande landsbygd. Det kan också vara så att man vill leva på landsbygden, nära natur och friluftsliv, precis som många i region Jämtland Härjedalen gör. Dessa personer tycker inte Dousa och MUF att vi ska prioritera, de landsbygdsbor som tillsammans berikar resterande delar av landet.

Det är fel att ta skattepengar från hårt arbetande människor och ge till andra bara för att de råkar vara födda eller bo på en viss plats”. Detta citat kommer från MUF:s förbundsordförande och visar vilken syn man har på landsbygden i det moderata ungdomsförbundet. Jag hoppas därför att MUF Jämtland, när man mötte förbundsordföranden, tog avstånd från den storstadscentrerade politiken som man verkar vilja driva inom MUF.

Jag hoppas istället att MUF Jämtland, tillsammans med oss i SSU, kan lägga fram konkreta förslag för hur vi löser landsbygdens utmaningar och diskuterar hur vi på bästa sätt tar vara på möjligheterna.

SSU Jämtland har en helt annan syn på landsbygden och dess värde för resterande delar av vårt land. Vid SSU Jämtlands distriktsårskonferens klubbade vi bland annat igenom att vi vill driva på så att möjligheten till fjärrundervisning utvidgas och att fördelningen av väganslag är mer rättvis så att den inte bara tar hänsyn till hur många invånare man har, utan också till besökare och dem stora avstånd som präglar Jämtland. Det är genom att lägga fram konkreta förslag som vi också når förändring.

Annons

Annons

Vi vädjar därför efter att MUF Jämtland tar avstånd från den landsbygdsfientliga politik som MUF vill driva och öppnar upp för att diskutera hur verkligheten ser ut i Jämtland Härjedalen med oss i SSU. Tillsammans kan vi förbättra levnadsvillkoren för landsbygdsborna och bygga landsbygden stark för kommande generationer.

Simon Sätherberg, Vice ordförande för SSU Jämtland 

 

Annons

Annons

Till toppen av sidan