Annons

Annons

Annons

Östersund

Före detta officer ny flygplatschef på Åre Östersund Airport

Peter Fahlén är ny flygplatschef för Åre Östersund Airport. Han ersätter Susanne Norman som kommer att fortsätta sitt arbete som direktör för regionala flygplatser inom Swedavia. Det skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

Peter Fahlén har tidigare erfarenheter från många olika verksamheter. Däribland officer inom Försvarsmakten under 1990-talet, verksamhetschef för Skola och omsorg i Krokoms kommun mellan 2006 och 2009, vd i konsultbolag, produktion- och anläggningschef samt sälj och marknadschef.

Peter Fahlén, ny flygplatschef på Åre Östersund Airport. Foto: Swedavia.

Annons

Annons

Läs också: Möte om fjärrstyrning av flygplatsen lockade många

– Jag är oerhört glad för att fått möjligheten att kliva in i rollen som flygplatschef på Åre Östersund Airport sedan 1 april. Regionens tillväxt är och kommer fortsättningsvis vara beroende av väl fungerande infrastruktur och där har vi en mycket viktig funktion att fylla. Jag har inledningsvis fokuserat på att lära känna organisationen, förstå verksamheten, bygga relationer och det känns fantastiskt bra att få bli en del av team Swedavia, säger Peter Fahlén i pressmeddelandet.

Susanne Norman har varit flygplatschef under de senaste 10 åren, och haft en dubbelroll i Swedavia under fyra år. Nu lämnar hon rollen som flygplatschef för att verka på heltid som direktör för Swedavias Regionala flygplatser där Åre Östersund Airport är en av sju flygplatser.

– Peters stora erfarenhet från producerande verksamhet med effektiva processer kombinerat med sälj och kundfokus, kommer att bli ett bra stöd till Åre Östersunds fortsatta positiva utveckling. Flygplatsen och medarbetarna behöver ett närvarande ledarskap på heltid för att ytterligare utvecklas. Jag som direktör för regionala flygplatser ser fram emot att följa med på den resan tillsammans med Peter och alla fantastiska medarbetare på flygplatsen, säger Susanne Norman.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan