Annons

Annons

Annons

Östersund

Jämtlands gymnasium testar digitala nationella prov

Skolverket har valt ut 100 skolor i landet som ska delta i en försöksverksamhet med digitala nationella prov. Jämtlands gymnasium har valts ut bland över 6 000 skolor.

Text

Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson. Bilden är ett montage. Foto: TT

Annons

Läs också: Lokal satsning för att locka lärare till Jämtland uppmärksammas nationellt

– Skolorna blir något av pionjärer i det här viktiga och omfattande arbetet med att digitalisera de nationella proven. Vi ser fram emot att genomföra försöksverksamheten tillsammans med lärare, rektor och elever på de här skolorna, säger Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Skolverket har fått i uppdrag från regeringen att digitalisera alla nationella prov till år 2022. Syftet med försöksverksamheten blir därför att undersöka skolornas förutsättningar att genomföra digitala nationella prov och testa den tekniska lösningen som behövs för att kunna införa digitala nationella prov i framtiden.

– Tusentals skolor och hundratusentals elever påverkas. Vi måste säkra att de digitala nationella proven blir användarvänliga, rättssäkra och att de stöttar betygssättningen. Därför är den här försöksverksamheten så viktig, säger projektledare Karin Hector-Stahre i pressmeddelandet.

Deltagandet under testerna är obligatoriskt och skolorna som deltar får som kompensation ett statsbidrag från Skolverket, som ska täcka vissa merkostnader under försöksverksamheten, som pågår mellan år 2018 och 2021.

Under försöken kommer eleverna på de utvalda skolorna, utöver testerna, att göra de ordinarie nationella proven som vanligt.

Försöksverksamheten inleds i september 2018.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan