Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Lokal satsning för att locka lärare till Jämtland uppmärksammas nationellt

Representanter från Sveriges kommuner och landsting, SKL, besöker idag, onsdag, länet med anledning av projektet "Skolkören". Tanken med Skolkören är att lyfta positiva saker med läraryrket för att locka fler lärare.

Text

– Det behövs fler som vill utbilda sig och jobba som lärare. Ett sätt att skapa intresse för yrket är att berätta om allt det positiva som finns med att jobba i skolan, vilket regionen gör genom Skolkören. Det är en intressant strategisk satsning som även går i linje med vårt arbete inom SKL, säger Lotta Andersson Damberg, utredare vid Sveriges Kommuner och Landsting i ett pressmeddelande.

Annons

Arkivbild Jämtlands gymnasium, JGY.

Bild: Ingmar Reslegård

Annons

Det som gjorts annorlunda i Jämtland är att samtliga av länets kommuner har gått ihop med Region Jämtland Härjedalen och Jämtlands gymnasieförbund. Målet med att lyfta de positiva aspekterna av att vara lärare är att skapa skapa stolthet bland de redan yrkesverksamma lärarna och få fler att intressera sig för att bli lärare.

Självklart är det också viktigt att skolan granskas

– Genom att lyfta det som är bra tror vi att vår skola kan bli ännu bättre. Självklart är det också viktigt att skolan granskas och att problem lyfts och diskuteras – det leder till att skolan utvecklas och blir bättre men vi behöver också berätta allt som är bra, vilket är väldigt mycket, säger Annika Källgård i ett pressmeddelande, förvaltningschef, Barn- och utbildningsförvaltningen Östersunds kommun.

Besöket från SKL äger rum under onsdagen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan