Annons

Annons

Annons

Insändare: Bilen blir en klassmarkör

För cirka 70 år sedan var bilen en symbol för den mer välbeställda befolkningen i Sverige. Under 1950-talet leddes landet av Socialdemokraterna med undantag för några år -51-56 då Bondeförbundet (C) var koalitionspartner.

"Den miljöhysteri som präglar regeringen skapar ett diskriminerande samhälle där flertalet som är beroende av sin bil i den dagliga gärningen straffas för att de inte har råd att köpa en batteribil", skriver Johnny Åkerlund. (Bilden visar en elbil i månghundratusenkronordklassen).

Bild: TT

Annons

Annons

Då ökade det s.k välståndet i landet vilket innebar bättre ekonomi för många vanliga människor. Det i sin tur gjorde att fler fick möjlighet att köpa sig en bil.

Allmogen fick sin frihet, att kunna resa land och rike runt för rekreation och fritidssysselsättningar m.m. Allt påhejat av de politiska ledarna

Den nyvunna motoriserade friheten var positiv för landets utveckling och ekonomi. Trenden med att äga bil gjorde att bilen även kom att ingå i både jobb och fritid. En positiv inställning till bilen från de flesta.

Nu åtta decennier senare är en rödgrön regering på väg att återinföra bilen som statussymbol för de mest ekonomiskt välbeställda.

Den miljöhysteri som präglar dessa två partier skapar ett diskriminerande samhälle där flertalet som är beroende av sin bil i den  dagliga gärningen straffas för att de inte har råd att köpa en batteribil.

Att en elbil släpper ut mer föroreningar innan den kommer i trafik jämfört med en gammal diesel skiter, på ren svenska, politikerna i.

De är uppenbarligen så hårt lobbade från elbils- och batteritillverkare att ett objektivt tänkande kortslutits. 

 

Johnny Åkerlund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan