Annons

Annons

Annons

Åre

Åre Winter Pride sparkar igång helgen med Charlotte Perrelli – arrangörer vill sätta Åre på den internationella pride-kartan

I helgen står kärlek och alla människors lika värde högst på dagordningen när Åre Winter Pride kommer till byn. Ett syfte med festivalen är att Åre ska bli internationellt förknippad med priderörelsen.

Text

På sikt vill festivalen att Åre kommun ska bli känt för att vara känd för att verka för ett inkluderande samhälle, där alla människor oavsett sexuell läggning, etniskt ursprung eller identitet ska känna sig välkomna, skriver festivalledningen i ett pressmeddelande.

Bild från förra årets pride-parad när deltagarna letar sig ner från backen mot Åre torg.

Bild: Denny Calvo

Annons

Annons

Som sig bör vid en Pride-festival blir det en parad som genomförs både i skidbacken och längs gator och torg. RFSL:s ordförande för Jämtland/ Härjedalen talar på Åre torg. Därutöver blir det festligheter på utvalda krogar i Åre och aktiviteter för hela familjen. Blanda annat kan den schlagertokige delta i både schlager-spinning på fredag och lördag morgon för att sedan avsluta med ett schlager-party där Charlotte Perrelli håller igång publiken.

Detta är tredje året som festivalen arrangeras i Åre.

Bildspecial från förra året: Se vimmel från Pridetåget i Åre

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan