Annons

Annons

Annons

Västerbottens län

Två skoterolyckor inom en halvtimme i Dorotea och Vilhelmina

Två skoterolyckor inträffade inom loppet av en halvtimme i södra delen av Västerbottens län på lördagen. Polisens vakthavande befäl i Västerbotten har beslutat om fjällräddning i såväl Vilhelmina som Dorotea kommun. Vädret har dock medfört att ambulanshelikopter inte har kunnat lyfta.

Text

Annons

Vid klockan 12.10 larmades det om den första olyckan, vid Rajastrand, Dorotea. En flicka uppges ha skadat sig i samband med en skoterolycka och klagar på ryggsmärtor. Olyckan ska ha skett i ett skoterspår som går mellan Storselet och Gardamyren.

En fjällräddare och en ambulanssjuksköterska har begett sig på skoter upp mot den skadade. Det ska röra sig om en flicka i övre tonåren.

Annons

Vid klockan 12.20 på lördagen larmades SOS om den andra skoterolyckan, vid Fättjaur, Kittelfjäll.

Annons

Enligt polisen rör det sig i det fallet om en skoter som tippat och åkt ned mot en bäck. Tre personer uppges vara inblandade, varav en skadad.

En ambulans har skickats mot området.

En fjällräddare som fanns i området var strax innan klockan 13.00 på plats vid de olycksdrabbade. En annan fjällräddare med pulka kommer nu möta upp för transport till en väg som ambulansen kan ta sig till.

Uppdatering Vilhelmina 14.30:

Fjällräddare har enligt polisen lyckats transportera en kvinna i 20-årsåldern till ambulansen. Kvinnan klagar på smärtor i nacke och rygg.

Uppdatering Dorotea 14.30:

Fjällräddare och ambulanssjuksköterska är nu på plats vid den skadade. Flickan uppges vara vid fullt medvetande men klagar över ryggsmärtor.

En ambulanshelikopter i Lycksele ska enligt polisen göra ett försök att lyfta då vädret lättat. Och även helikopter från Norge är på väg.

Nathalie Hultdin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan