Annons

Annons

Annons

Östersund

Antalet laddbara bilar i Jämtland ökar

I slutet av 2017 fanns 379 laddbara bilar i Jämtland, 0.5 procent av samtliga bilar i Jämtland. Detta är en ökning med 69 bilar sedan samma mätning i slutet av 2016. Förutom detta har även bilar som drivs på andra drivmedel än bensin ökat, som etanol och gas.

Text

Bild: TT

Annons

– Antalet elbilar och laddhybrider i trafik har ökat med drygt 60 procent jämfört med föregående årsskifte, men står för endast en procent av hela landets personbilsflotta. Det stora antalet personbilar gör att det tar tid att förändra strukturen, säger Anette Myhr, statistiker på Trafikanalys.

Sett till hela landet dominerar fortfarande bensindrivna bilar, 58 procent, men andelen har minskat jämfört med föregående år. Även etanolbilarna har minskat i antal. Efter laddhybrider och elbilar som ökar mest, ses också en ökning av elhybrider med 30 procent och dieselbilar med 8 procent.

Annons

Annons

Av samtliga bilar i Jämtland kunde 4,4 procent drivas med alternativa drivmedel som el, etanol och gas. Det är en ökning från 1,1 procent 2007. Samtidigt har andelen bilar som körs på bensin minskat från 87,0 till 60,0 procent.

I Jämtland finns det totalt 39 laddstationer. Av dessa finns det flest i Östersunds-området.

 

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan