Annons

Annons

Annons

Östersund

Emmie från Tandsbyn får stipendium för att åka till Australien

Varje år får två elever från Wångens travgymnasium åka till Australien för att praktisera i travstall. I år gick ett av stipendierna till jämten Emmie Mårtensson. Det skriver Wången i ett pressmeddelande.

Emmie Mårtensson. Foto: Emma Roos.

Annons

För elever som studerar på travprofilen är det främst Frankrike och Australien som resorna går till för internationella utbyten eftersom det är stora travsportsländer. Emmie och hennes klasskamrat åker till Avenel utanför Melbourne i början av mars. Där kommer de att praktisera på Aiken Racing, ett stall som huserar några av Australiens bästa hästar.

Annons

– För att inte bli besviken hade jag ställt in mig på en bra praktikplats här i Sverige. Så när lärarna berättade vilka som skulle få åka fick jag en chock, berättar Emmie Mårtensson i pressmeddelandet.

Annons

De elever som får chansen att åka utomlands är elever som utmärkt sig på flera plan. De har till exempel visat att de tar ansvar för sina studier, följer skolans regler och är noga med hästarnas välmående.

— Jag tror jag fick stipendiet för att jag är framåt, ärlig och är en god förebild. Jag hjälper andra och representerar Wången på ett bra sätt. Det här är en bra skola och här blir skoltiden vad du gör den till. Vi är här för att lära och det är viktigt att man förstår att ta ansvar för hästarna, säger Emmie Mårtensson.

Läs mer:

Han förhindrade explosion vid branden på Wången

Brukshästcentrum Wången invigt

Wången får kuskutbildning till hösten

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan