Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

När Beda och Ceda möter #metoo mår Östersundsrevyn som allra bäst

I ett mäktigt nummer inspirerat av #metoo river Emilie Zackrisson, Marit Eriksson och Anna Ulin ner riktigt stora applåder. Foto: Johannes Adolfsson

Annons

I slutet av andra akten visar sig Östersundsrevyn från sin allra bästa sida. Där i det mäktiga mötet mellan samtidens #metoo och några egensinniga jämtländska tanter.

I en mycket meningsfull och snyggt gjord omtolkning av mellohitten "I can't go on" hyllas #metoo-rörelsen så att bänkraderna gungar av taktfasta handklapp. Emilie Zackrisson, Marit Eriksson och Anna Ulin i mäktig sång och samspelt koreografi gör ett mäktigt nummer mitt i samtiden. Därifrån går strålkastarljuset över till pantertanterna Beda och Ceda (Patrik Zackrisson och Mats Eklund) som osentimentalt doppar rullrån vid Adas gravsten – en roll som spelades av Mats Hurtig som nu klivit av scenen för att ”bara” vara producent. Men en trio är ju trots allt alltid en trio och Adas okända syster Doris en lovande bekantskap. Hon görs av Jonas Jonsson, ett välkommet nytillskott på scenen för året, som tidigare hjälpt till med regi. Just där, i skärningen mellan starka ställningstaganden och egensinniga, jämtländska, crossdressande tanter, mår Östersundsrevyn som allra bäst.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan