Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Premiär för "Sveriges lokalnyheter" – 40 nyhetssajter utan extra kostnad: "Vill ge något extra till våra kunder"

Studerar din äldsta i Umeå? Är du intresserad av Smedernas speedwaylag? Funderar du på om flyget till Skavsta är i tid? Eller är du bara otroligt intresserad av lokala nyheter?

Nu får du som kund hos MittMedia möjlighet att ta del av ”Sveriges lokalnyheter”, ett erbjudande med lokalnyheter från fyra svenska medieföretag, helt utan att det kostar något extra.

– Nu breddar vi vårt erbjudande till våra kunder, som vi vet är intresserade av lokalnyheter där de på ett eller annat sätt har sitt hjärta eller sina tankar, säger Anna Joneby, privatmarknadschef i MittMedia.

I somras blev det officiellt att MittMedia, Hall Media (tidigare Hallpressen) Sörmlands Media och VK Media bildar ett nätverk för betald lokaljournalistik digitalt. Samarbetet innebär nu att alla mediekoncernernas kunder får tillgång till allt innehåll och journalistik på nyhetssajter och –appar i koncernerna.

Nu får du som kund hos MittMedia möjlighet att ta del av ”Sveriges lokalnyheter” MittMedia, Hall Media (tidigare Hallpressen) Sörmlands Media och VK Media bildar ett nätverk för betald lokaljournalistik digitalt. Området som nätverket täcker är markerat i gult. Foto: Christian Larsen/Daniel Guerra

Och det utan extra kostnad – allt ingår i din prenumeration.

- Våra mediekoncerner har tillsammans närmare 40 nyhetssajter, som levererar journalistik från ett bevakningsområde som täcker en stor del av Sveriges yta, från Umeå i norr till Markaryd i söder, konstaterar Thomas Sundgren, MittMedias projektledare i nätverket och fortsätter:

Annons

Annons

Medieföretagen som ingår i samarbetet är VK Media, Hall Media, Sörmlands Media och MittMedia

Bild: Torkel Bohjort

– Det möjliggör att vi tack vare samarbetet kan erbjuda lokaljournalistik som vi vet att många är intresserade av, trots att man kanske inte bor eller arbetar på platsen. Människor har ju relationer eller intressen som sträcker sig ”över hela landet”.

Läs även: Chefredaktören "Nu får du 40 nyhetssajter i din ÖP-prenumeration"

MittMedia har tidigare kunnat erbjuda sina kunder att läsa koncernens nyheter över tidningssajternas ”gränser”.

– Vi vill erbjuda ännu mer lokaljournalistik på det här sättet, helt enkelt ge något extra till våra kunder. Jag hoppas och tror att våra kunder tar chansen och använder sig av den här möjligheten, säger Anna Joneby.

På samlingssajten sverigeslokalnyheter.se hittar du direktlänkar till alla de svenska lokala nyhetssajter som är knutna till nätverket. Där finns också instruktioner om hur du gör för att enkelt och helt utan extra kostnad ordna inloggning på de nyhetssajter du inte redan är kund hos. Exempelvis Eskilstuna-Kuriren, Västerbottens-Kuriren eller Jönköpings-Posten – alla som ingår i ”Sveriges lokalnyheter”.

Annons

– Du har givetvis kvar din inloggning hos MittMedia, du behöver bara gå igenom några enkla steg för att ta del av det utökade utbudet av lokaljournalistik, säger Thomas Sundgren.

Annons

Vad är "Sveriges lokalnyheter"?

I samarbetet ”Sveriges lokalnyheter” ingår alla nyhetssajter och –appar inom MittMedia, Hall Media, Sörmlands Media och VK Media. Samarbetet ger dig som MittMedia-kund tillgång till fler än 40 nyhetssajter i landet.

Här ser du vilka nyhetssajter du kan få tillgång till

Vad kostar det?

Att ta del av lokaljournalistik från exempelvis Jönköpings-Posten, som ingår i Hall Media, ingår nu kostnadsfritt i din prenumeration. För den som inte är kund kostar en prenumeration från 99 kronor i månaden.

Hur gör du?

För att ta del av material på en annan nyhetssajt än den du redan är kund hos behöver du skapa en inloggning på den valda nyhetssajten – det gör du på sverigeslokalnyheter.se. Välj den nyhetssajt du vill ha tillgång till, registrera dig med samma e-postadress som du har på din ordinarie nyhetssajt och välj ett lösenord. Klart!

När du skapat en inloggning hos en nyhetssajt som till exempel tillhör Sörmlands Media har du tillgång till alla nyhetssajter som tillhör den koncernen.

Klicka här för att komma i gång och för att se vilka sajter som tillhör vilken koncern.

Om du får problem?

Kontakta kundtjänst via den här länken eller på telefon 010-709 70 00.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan