Annons

Annons

Annons

Bräcke

Mannen som anhållits för det misstänkta mordet i Västjämtland kan ha mördat i Ulricehamn

En kvinna hittades död på en ort i Västjämtland i tisdagskväll och en man har anhållits misstänkt för mord. Samma man släpptes nyligen efter att han suttit anhållen för ett överfallsmord i Ulricehamn uppger polisen.

Text

Kvinnan som hittats död på en adress i Västjämtland är i 30-årsåldern. Omständigheterna kring dödsfallet gör att polisen misstänker mord. Den man som gripits och sitter anhållen är i 30-årsåldern. Han är skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Nu bekräftar polisens spaningsledare Helene Ericson för GP att mannen tidigare varit frihetsberövad för ett misstänkt mord i Ulricehamn som skedde i slutet av oktober. En kvinna i 60-årsåldern hittades död i anslutning till ett motionsspår och mannen anhölls i några dagar på den lägre misstankegraden. Men sedan släpptes han fri eftersom åklagaren saknade tillräckligt med bevisning för att begära honom häktad.

Annons

Annons

Patrik Tilly är åklagare i Ulricehamnsfallet.

Är mannen fortfarande misstänkt?

– Ja, men den misstanken har ytterligare försvagats under de senaste veckorna.

Åklagarkammaren i Östersund vill inte lämna några kommentarer kring mannens koppling till utredningen i Ulricehamn. Chefsåklagare Stefan Ekeroth kan däremot berätta om hur utredningen i Jämtland fortskrider.

– Den rättsmedicinska undersökningen av kroppen pågår. Den tekniska undersökningen av brottsplatsen borde vara klar men vi har inte fått någon återkoppling ännu. Det pågår också förhör, framförallt med personer i den döda kvinnans omgivning.

Mannen måste begäras häktad senast lördag klockan 12.00, då anhållandet löper ut.

– Vi kommer löpande pröva frihetsberövandet. Förhoppningsvis har vi en tydligare bild i morgon förmiddag, säger Stefan Ekeroth.

Mannens advokat, Erik Vinger Alverlind, vill inte kommentera uppgifterna om att hans klient även är misstänkt för mord i Ulricehamn.

– Ingen kommentar, säger han.

Mannen nekar till brott.

Läs även:

Man anhållen misstänkt för mord på 30-årig kvinna – advokaten: ”Min klient nekar till anklagelserna”

Annons

Annons

Misstänkta mordet – grannen berättar om polisinsatsen

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app


Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan