Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Man anhållen misstänkt för mord på 30-årig kvinna – advokaten: ”Min klient nekar till anklagelserna”

En kvinna i 30-årsåldern har hittats död på en ort i Jämtlands län och eftersom omständigheterna kring dödsfallet är oklara så har en förundersökning gällande mord inletts. En man i 30-årsåldern sitter anhållen, skäligen misstänkt för mord. Mannen har under eftermiddagen förhörts och förnekar brott.

Text

Annons

– Vi är knapphändiga med information i det här skedet, säger Marcus Isacson, presskommunikatör vid polisen i Jämtland.

– Det är en person som har anträffats död under oklara omständigheter och därför har vi inlett en förundersökning gällande mord. Vi får se om det finns mer att säga under dagen.

Mordutredningen leds av vice chefsåklagare Eva-Lena Rimér som vid 11-tiden endast vill utlämna begränsad information i fallet.

Både brottsoffer och den misstänkte gärningsmannen är i 30-årsåldern. Båda är hemmahörande i Jämtlands län. Kvinnan hittades död under tisdagskvällen.

– Det som händer nu är att rättsläkaren ska undersöka kroppen. Det ska också genomföras en teknisk undersökning av den misstänkta brottsplatsen och förhör ska hållas med personer som har anknytning till brottsoffret, säger Eva-Lena Rimér.

Annons

Annons

Går det att säga något om var i länet det hela har hänt?

– Nej, vi vill inte gå ut med någon plats. Inte heller i vilken del av länet. Det har att göra med de förhör som ska göras, det kan handla om grannar och liknande. Vi vill ha förhör med dessa innan pressen har det.

Något mer vill Eva-Lena Rimér inte säga för tillfället.

– Det kan hända att vi släpper mer information under eftermiddagen. Men vi vill vara ense med polisen om vad vi kan gå ut med. Det är inte varje dag det sker ett mord i Jämtland. Nu får vi avvakta och se vad som kommer fram.

Enligt polisens presstalesman Marcus Isacson är anhöriga underrättade.

Strax innan klockan 16 berättar den misstänkte mannens advokat, Erik Vinger Alverlind, att förhör har hållits under eftermiddagen.

– Det är inte mycket mer jag kan säga än att min klient nekar till anklagelserna. Vad som har sagt i övrigt under förhöret kan jag inte gå in på, det vore olämpligt.

Läs mer:

Man anhållen misstänkt för mord på 30-årig kvinna – advokaten: ”Min klient nekar till anklagelserna”

Mannen som anhållits för det misstänkta mordet i Västjämtland kan ha mördat i Ulricehamn

Man från länet misstänks för mord - släpps på fri fot

Misstänkta mordet – grannen berättar om polisinsatsen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan