Annons

Annons

Annons

Tre gånger game fair – Frösön, Kall och Bruksvallarna

Gilar du djur och natur, jakt, fiske, fjäll och friluftsliv? Då har du mycket att se fram emot i sommar.
Jämtlands län bjuder på inte mindre än tre jakt- och fritidsmässor.

Stihl Timbershow på Jämtland Game Fair förra sommaren.

Bild: Niklas Wallner

28–30 juli: Jämtland Game Fair

Genomförs för andra året i rad vid Kungsgårdsviken på Frösön. Förra året besökte kring 7 000 personer mässan vilket inte riktigt motsvarade arrangörernas förväntningar, så i år väntar en del förändringar. Bland annat en större satsning för alla hundentusiaster, med tävlingar, parader och uppvisningar. Arrangören satsar även mer på campingen och underhållningen på kvällarna.

Några höjdpunkter från programmet: Jaktjournalisten Ulf Lindroth håller föredrag, svenska landslaget i "timmersport" visar vad de kan och under mässan ordnas också "Huntress of Sweden" – en träff för kvinnor som jagar. En nyhet för i år är Kids Game Fair för barn mellan 7–15 år.

Annons

Annons

Underhållning: Dansbandskväll med Casanovas, pubshow med Örjan Bengtsfors samt Huntress of Sweden karaoketävling.

Mer info: jamtlandgamefair.se

Tornerspel på Västgård Game Fair 2016.

Bild: Lina Johansson

28–30 juli: Västgård Game Fair

När det blev klart att Fäviken Game Fair skulle läggas ner togs ett snabbt beslut av några eldsjälar att behålla en mässa i Kallbygden. Platsen blev Västgård i byn Kall. Kring 10 000 personer besökte mässan i fjol, arrangörerna var nöjda och bestämde sig för en fortsättning även i sommar.

Några punkter ur programmet: Fotografen Frank af Petersen berättar om arbetet mot tjuvjakten på elefanter. Vardagsdressyr med hundinstruktören Kenth Gustafsson samt apporterings- och agilitykurser. Du kan även testa på trollingfiske i Kallsjön.

Underhållning: Anton's Timber Show är tillbaka med en skogsshow. På scenen: Hellre än Bra, Smalare än Thord, Helsingland Underground, dansbandet Jive

Mer info: vastgardgamefair.com

Apporttävling på Bruksvallarna Game Fair 2016.

Bild: Mikael Andersson

Annons

Annons

4–6 augusti: Bruksvallarna Game Fair

I Bruksvallarna är jaktmässan en populär hemvändarhelg och arrangörerna vänder sig till hela familjen med intresse för fjäll, jakt och fiske. Även maten är en stor del av mässan vilken avrundas med ett Gästabud på lördagskvällen. Förra året kom drygt 4 500 besökare vilket var en liten ökning mot tidigare år. Årets Game Fair är den sjunde i ordningen.

Några punkter ur programmet: Meteorolog Per Holmgren pratar om risker med den globala uppvärmningen, "Barnens Game Fair" är tillbaka med massor av kul aktiviteter för de mindre. Rasparad och vattenapportering med Nedre Norra Fågelhundsklubben, mm.

Underhållning: Jacob Schenström, close up-magiker underhåller. På lördagskvällen spelar Erik ”Kire” Ljung och Pelle Ferm band upp till dans.

Mer info: bruksvallarnagamefair.se


Anna Sundkvist

063-161614
anna.sundkvist@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan