Annons

Annons

Annons

Mittmedia vann internationellt pris i New York i natt: "Vi gör världens bästa lokala live-tv"

Mittmedia är bäst i världen på lokal live-tv.
Det bestämdes i natt när Mittmedias live-tv-nav tog emot pris på INMA Global Media Awards i New York.

LIVE-TV: Vi sände live med anledning av vinsten – se reprisen av sändningen i spelaren nedan:

Inbäddat innehåll

Jonatan Svedgård och Evelina Davidsson vid prisceremonin.

Kategorin som Mittmedia tog hem heter ”Bästa användning av ny teknik för att generera intäkter och engagera, regionala / lokala varumärken.

– Det här är ett stort och viktigt kvitto på att vi just nu har världens bästa lokala live-tv och att våra kollegor i live-tv-navet är en serviceinstans utöver det vanliga. Dessutom har förstås alla våra duktiga och modiga reportrar som sänder live från Mittmedia-land en stor del i detta pris. Tillsammans ger vi publiken relevant bevakning där det händer, när det händer, säger en glad Evelina Davidsson, tv-chef på Mittmedia som tog emot priset i New York tillsammans med kollegan Jonatan Svedgård i natt.

Annons

Annons

Tävlingen är världens största för nyhetsmediaföretag.

Motståndet som Mittmedia hade i samma kategori var Advertiser Newspapers från Australien, som tävlade med ett digitalt tidningsställ och Albuquerque Journal från USA, med en interaktiv lösning för eftertext-annonser.

Inbäddat innehåll

Delar av tävlingsbidraget: Så här jobbar Mittmedias live-tv-nav.

Tävlingsbidraget visar hur live-tv-navet gör det möjligt för den lilla redaktionen och lokalreportern att möta publiken i deras nya vanor med krav på snabb och digital nyhetsförmedling. Dessutom har live-tv-navet gjort det möjligt för Mittmedias redaktioner att rapportera om nyhetshändelser på ett sätt som tidigare enbart stora tv-aktörer kunde.

Livesändningar som Mittmedia gör ökar ständigt och just nu ligger snittet på drygt 50 i veckan.

– Genom vårt live-tv nav är Mittmedia minst lika snabb på live-tv som de större nationella aktörerna, men med den viktiga skillnaden att vi faktiskt är på plats och sänder live där det händer. Vi är agendasättande i vårt sätt att arbeta med live-tv och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för hur morgondagens livesändningar från Mittmedias redaktioner kan se ut, säger Evelina Davidsson.

Annons

Robin Govik, digital chef:

− Live-tv-navet har på bara något år blivit symbolen för hur vi tillsammans, varje dag, når nya höjder. När vi kombinerar den lokala reporterns närvaro och våra gemensamma tv-medarbetares specialkunskaper får vi live-tv i toppklass. Att vi nu vunnit det här priset bevisar att vi har satt en ny standard för lokal-tv.

Annons

Också Mittmedias VD Per Bowallius kommenterar vinsten:

– Jag vill rikta ett stort grattis till live-tv-navet, som tillsammans med alla inblandade i hela Mittmedia är så värda denna utmärkelse. Detta ger ett eko i branschen och visar att Mittmedia ligger långt i framkant även internationellt.

Live-tv-navet består av sex medarbetare som sitter i två sändningsstudior och kontrollrum i Falun och Sundsvall, där alla arbetar som ankare mot de 550 journalister som arbetar i Mittmedia. 2016 hade Mittmedia över en miljon live-tv-strömmar.

Bild: INMA

Jonatan Svedgård och Evelina Davidsson på INMA Global Media Awards i New York.

Bild: Jonatan Svedgård


Eva-Lena Olsson

060-19 72 72
eva-lena.olsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan