Annons

Annons

Annons

Storslam för Mittmedia bland nomineringarna till Årets dagstidning

Mittmedia är nominerade i fyra kategorier till branschpriset Årets dagstidning. Det är flest av alla dagstidningskoncerner.
– Mittmedias digitala satsning är stark och framgångsrik. Det är roligt att vi hävdar oss i en stark konkurrens, säger vd Per Bowallius.

Live tv-navet är nominerade till årets ljud och bild. Nerikes Allehanda är nominerade både till årets dagstidning och årets redaktion. Och den digitala produktutvecklingsgruppen har nominerats i kategorin årets affär.

– Jag är så otroligt stolt idag - både över mina kollegor i live-tv-navet och men också över alla Mittmedias journalister som dagligen sänder live. Jag visste att vi i Mittmedia har superkrafter inom live-tv, det har vi sett i den otroliga utveckling vi haft under 2016, men det är såklart ändå ett erkännande att bli utvald som en av tre nominerade till Årets Ljud&Bild. Nomineringen känns som ytterligare ett gott tecken på att vi är på rätt väg när det gäller hur vi jobbar med rörlig bild, säger Evelina Davidsson, tv-chef Mittmedia.

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Motiveringen för live tv-navet lyder: "Hur får man 550 reportrar utspridda på redaktioner från Mälardalen till Jämtland att producera kvalitativ live-tv? MittMedias lösning med ett tv-nav har gjort det inte bara möjligt utan också framgångsrikt. Reportrarna är snabbt på plats, och i sändning, när det händer."

– MittMedia har satsat framgångsrikt på livetv för att vi vet att vår publik förväntar sig att vi har en stark närvaro i lokalsamhället och är på plats där det händer. Naven är ett effektivt sätt att kombinera lokal närvaro med en hög teknisk nivå, utan att ta stora resurser i anspråk. Det är också glädjande att juryn uppmärksammar det arbete vi gjort med innehållsanalys. Vi ser nu effekterna av det arbetet - betalande kunder strömmar in, säger Per Bowallius, vd i Mittmedia.

Nerikes Allehanda nomineras för att de satsat på flera kanaler - både på digital teknik och på papperstidning. I förändringens tidevarv har de utvecklat nya produkter, format och arbetsmetoder.

– Det är också roligt att NA:s starka utveckling lyfts. De lokala mediehusen är fortsatt starka, säger Per Bowallius.

Den digitala produktutvecklingsgruppen nomineras för sin nya digitala affärsmodell Plus.

– Så glädjande! Det här är en viktig milstolpe för oss. Vi har lämnat magkänslan och gått över till avancerad dataanalys av vårt innehåll. Det senaste halvåret har vi lanserat vår betaltjänst Plus på samtliga av våra sajter och responsen hos läsarna har varit fantastisk. Vi känner verkligen ödmjukhet inför vårt uppdrag att utveckla vårt journalistiska innehåll och vet att det är viktigare än någonsin att det finns journalister ute på fältet för att finnas till hands för den enskilda människan i lokalsamhället. Det är alltid hedrande att bli nominerad, men allra roligast är det tydliga gensvaret som vi fått från våra läsare tack vare den viktiga journalistik som dagligen görs, säger Li L'Estrade, affärsutvecklare och Plus-ansvarig, Mittmedia.

Annons

Annons

Texten uppdateras

Inbäddat innehåll

Det här gänget jobbar med live tv inom Mittmedia.

Bild: Jerker Ullerstam


Angelica Ränttilä

026-15 95 54
angelica.ranttila@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan