Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Frösön

Flygledartornet på Åre Östersund flygplats hotas med nedläggning

Flygledarna på flygplatsen på Fröson har hotats om uppsägning, skriver P4 Jämtland.

Bild: Denny Calvo

Annons

Luftfartsverket har begärt att Swedavia som driver verksamheten på Åre Östersund Airport ska dra in flygledartjänsterna på fem flygplatser där den på Frösön innefattas. Tanken är att trafiken ska fjärrstyras från ett kontrollrum i Stockholm så just nu hotas sju flygledartjänster på Frösön. Nu har förhandlingarna mellan Luftfartsverket och Swedvia gått in i en ny fas där de affärsmässiga förhållandena mellan de två parterna formuleras. I slutet av första kvartalet i år räknar Swedavia med att ha ett förslag till avtal redo, enligt Elisabeth Sallfeldt, chef för Swedavias flygtrafiktjänst.

Annons

Annons

De anställda som berörs kommer att erbjudas tjänster i Stockholm och planen är att flygtrafiken på Frösön ska styras av flygledare i Stockholm år 2020.

Enligt P4 Jämtland har politiker från Region Jämtlan Härjedalen protesterat mot planerna då de tror att säkerheten kommer att bli sämre.

Arikeln uppdateras

Tidigare ÖP-artiklar om nedläggningshotet av Frösöns flygledartorn:

Stor oro på Frösön över fjärrstyrning

Fjärrstyrda flygplatser utreds

Länk till P4 Jämtlands artikel och inslag:

Fjärrstyrning av flygplatsen på Frösön rycker närmare


Fredrik Eliasson

063-16 16 08
fredrik.eliasson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy