Annons

Annons

Annons

Birger vänder på det tråkiga i ny bok

Det lilla storsjöodjuret Birger är i farten igen. På lördag släpps den sjätte boken som har titeln "Birger hittar på". Men vad är det Birger hittar på?

Årets tema i boken är vinter och det är också utifrån vad vintern har att erbjuda som Birger hittar på saker.

– I varje bok försöker jag och Anders hitta något som barn kan känna igen sig i, den här gången är det när man inte har något att göra. Att det är tråkigt. Det går att ta tillvara på de tråkiga dagarna och vända dem till roliga genom sin kreativitet, och det är vad Birger gör, säger Sara Strömberg, författare till boken tillsammans med Anders Nilsson.

Annons

Annons

Vad gör Birger då?

– Det är kallt ute så Birger vill inte vara ute på isen utan i stället hittar han på en massa bus nere i Storsjön. Hans pappa ber honom göra saker som han tycker är tråkigt, men då vänder han på det och gör något roligt samtidigt. I stället för att diska så "skridskar" han, diskar samtidigt som han åker skridskor till exempel.

Under lördagen är det releasefest för boken på Akademibokhandeln i Östersund, båda författarna är på plats samt Birger själv förstås.

"Barn i dag kan vara ganska överstimulerade tycker vi. Men det kan vara bra att ha tråkigt ibland och genom sin kreativitet går det att vända på det tråkiga", säger Sara Strömberg som tillsammans med maken Anders Nilsson just släppt den sjätte boken om det lilla storsjöodjuret Birger.


Katrin Åsander

063-15 55 30
katrin.asander@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan