Annons

Annons

Annons

Ås

Torsta vill möta skogsnäringens behov – startar Sverigeunik gymnasieutbildning

Skogsnäringen är i behov av arbetskraft med kompetens inom miljö- och naturvård. Jämtlands gymnasium Torsta väljer därför att starta en ny utbildnig. Utbildningen drar igång hösten 2017 och är tänkt att ge eleverna goda chanser till framtida jobb.

Enligt skolans rektor kommer den nya skogs- och miljövårdarutbildningen ge goda chanser till framtida jobb för eleverna.

Bild: Mostphotos/Emma Rodling

"I dialog med företag och myndigheter inom näringen, bland annat Skogsstyrelsen, Sveaskog, Länsstyrelsen och SCA har vi tittat på behov och framtidens kompetens försörjning, vilket har mynnat ut i en ny Sverigeunik gymnasieutbildning" skriver Ulf Moe, skogslärare på Torsta i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Estelle bidrog till lyckad jakt på Andersön

Enligt skolan är skogsnäringen i behov av arbetskraft med kompetens inom miljö- och naturvård. Skolan väljer därför att starta en treårig gymnasieutbildning till skogs- och miljövårdare. Utbildningen ör unik i Sverige och kommer att dra igång höstterminen 2017.

"Det känns väldigt bra att kunna erbjuda eleverna enutbildning som ger dem efterfrågad kompetens inom natur- och miljövård och därmed goda chanser till framtida jobb och vidare studier" skriver Per-Erik Nemby, rektor vid Jämtlands Gymnasium Torsta i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Torsta startar renskötarutbildning

Natur- och landskapsvård, fiske- och vattenvård, jakt- och viltvård, naturkunskap och biologi är några av kurserna som antagna elever kommer att läsa under utbildningen.

Inför gymnasievalet i januari är niondeklassare välkomna att praktiskt prova på att vara elev på Torsta under programdagarna 7 till 8:e december.

Annons


Evelina Pålsson

063-16 17 11
evelina.palsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan